Karadeniz'e Türkiye'nin her yerinden akın var! Namını duyanlar soluğu orada alıyor: Güzelliği hayran bıraktı

Karadeniz'e Türkiye'nin her yerinden akın var! Namını duyanlar soluğu orada alıyor: Güzelliği hayran bıraktı

Karadeniz'e Türkiye'nin her yerinden akın akın geliyorlar! Namını duyan soluğu burada alıyor! Güzelliğini göre ise hayran kalıyor...

Trabzon'un turizm açısından önemli merkezlerinden biri olan Doğu Karadeniz Bölgesi, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Bölgenin en gözde destinasyonlarından biri olan ve 8 milyon yıllık geçmişiyle dikkat çeken Çal Mağarası, doğaseverler ve macera tutkunları için vazgeçilmez bir rota olmaya devam ediyor.

ÇAL MAĞARASI'NIN DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Çal Mağarası nerede, nasıl gidilir? Çal Mağarası giriş ücreti, yol tarifi - Mynet trend

Düzköy ilçesinde, deniz seviyesinden 1050 metre yükseklikte konumlanan Çal Mağarası, 8 milyon yıl içinde oluştuğu tahmin edilen sarkıt ve dikitleri, derin şelaleleri ve göletleri ile adeta yer altında bir doğa harikası sunuyor. Mağara içerisinde yer alan dere, mevsimsel olarak derinliği değişen su yoluyla ziyaretçilere benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Mağaranın 400 metrelik yürüyüş yolu üzerinde yer alan göl ve çağlayanlar da ziyaretçilere göz kamaştıran manzaralar sunuyor.

ZİYARETÇİ SAYISINDA ARTIŞ

Çal Mağarası, yaklaşık 23 yıldır bölge turizmine önemli katkı sağlamakta olup, ocak-nisan döneminde 12 bin 785 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Mağara içerisinde bulunan kafe ve restoranlar, özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistler için de popüler bir durak haline geldi.

Dünyanın en uzun mağaralarından biri olan Çal Mağarası, henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş olan 8 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Mağara içerisinde gezilebilen bölüm ise yaklaşık 1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Ziyaretçilerin sağlıklı bir şekilde mağarayı gezebilmeleri için çeşitli iyileştirme çalışmaları da devam ediyor.

Çal Mağarası Nerede? Çal Mağarası'na Nasıl Gidilir? Çal Mağarası Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Seyahat Haberleri

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) katkılarıyla 2024 turizm sezonuna güzel bir başlangıç yapıldığını belirtti. Ayasofya, Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi bölgenin diğer turistik noktalarıyla birlikte Çal Mağarası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Trabzon'un Çal Mağarası dünya turizmine hazırlanıyor - Son Dakika Haberleri İnternet

Çal Mağarası'nın ziyaretçi sayısında geçen yıla göre %26'lık bir artış gözlemlendi. Mağara, özellikle yağmurlu ve sisli havalarda daha fazla ilgi görmekte olup, yeni turizm sezonunda da bu ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

Mağarayı ziyaret eden Suudi Arabistanlı Fuad Alnefaie, Trabzon'u ve Çal Mağarası'nı çok beğendiğini belirterek, akraba ve arkadaşlarına da tavsiyede bulunacağını dile getirdi. Aynı şekilde, Türkiye'ye daha önce İstanbul ve Antalya gibi bölgelere gittiğini söyleyen Bedir Alarmni de ilk kez Trabzon'a geldiğini ve Çal Mağarası'nın güzelliklerinden etkilendiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN