Kardeşler arasında tapu kavgası bitiyor! O şart kaldırıldı artık

Kardeşler arasında tapu kavgası bitiyor! O şart kaldırıldı artık

Türkiye’de tapu işlemlerine yönelik önemli bir değişiklik yapıldı. Kardeşler arasında miras yoluyla kalan taşınmazların devri artık daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Bu yeni düzenlemeyle, kardeşler arasındaki hisseli tapu devir işlemleri için noter şartı kaldırıldı.

Artık, aynı anne ve babadan olan kardeşler, miras yoluyla kalan taşınmazların paylaşımı için sadece yazılı bir sözleşme yapmaları yeterli olacak. Bu, özellikle hisseli tapuların satışı ve devri konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor.

Daha önce, hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemleri sırasında noterde fiziksel olarak hazır bulunmaları gerekiyordu. Ancak bu yeni düzenlemeyle, kardeşler arasında bu tür bir devir işlemi için noter huzurunda olma zorunluluğu ortadan kalktı.

img-4845.jpeg

Hisseli tapu alım-satım işlemleri sırasında, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz şekilde tamamlanması ve taşınmazın sınırlarının net bir şekilde belirlenmesi gerekmekteydi. Bu prosedürler halen geçerliliğini korumakla birlikte, kardeşler arasındaki devir işlemleri için işlemleri kolaylaştıracak bir adım atıldı.

Hisseli tapu satış işlemlerinde, tüm hisse sahiplerinin ortak onayı zorunlu olmaya devam ediyor. Ancak, tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata onay vermek, işlemleri daha da hızlandıran bir alternatif olarak sunuluyor.

Bu yeni düzenleme, kardeşler arasındaki miras işlemlerinin daha hızlı ve daha az bürokratik bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyacak. Satış işlemi tamamlandığında, her bir hisse sahibine, üzerinde anlaşılan payın maddi karşılığı ödenecek. Yerel belediyelerde yürütülecek olan tapu devir işlemleri için ise tüm hisse sahiplerinin fiziksel olarak hazır bulunması gerekmektedir. Bu yeni yönetmelik, miras yoluyla taşınmaz devralan kardeşler için büyük bir kolaylık sağlayarak, işlemleri daha basit ve anlaşılır hale getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN