Karne hediyesi isteyen öğrenciler dikkat! Devlet kesenin ağzını açtı: Başvuranlara para ödülü verilecek

Karne hediyesi isteyen öğrenciler dikkat! Devlet kesenin ağzını açtı: Başvuranlara para ödülü verilecek

Başarıların desteklenmesi hedefli program kapsamında dikkate değer performans gösteren öğrencilere karne armağanı sunulacaktır. Karne ödülü için başvurular ne zaman alınmaya başlanacak? Başvurular ne zaman başlatılacak? Tüm bilgiler haberimizin devamında.

Yaz tatilinin yaklaşan çehresi, birçok aile tarafından karne armağanları konusunda bir merak uyandırmaya başladı. Öğrencilere yönelik başarıyı özendirecek program, öğrencilerin yüksek performans sergilemesini teşvik edecektir. Başvuruların başlayıp başlamadığı, birçok aile için belirsizliğini koruyor. Ayrıca, başvuruların nereden yapılacağı da ilgi çeken konular arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı duyuru ile öğrencilere başarı teşvik programı çerçevesinde karne armağanı verileceği bildirildi. Böylece, ilkokul, ortaokul, ve lise düzeyindeki öğrencilere nakit ödül sağlanacaktır. Yaz döneminde başarı teşvik programından yararlanacak öğrenciler, bu program sayesinde devletten karne armağanı alacaklar.

2-007.jpg

BAŞARIYI ÖZENDİRECEK MÜJDE DUYULDU

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında eğitim gören çocukları için bir başarı destek programı hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, program hakkında gerekli duyuruları yaptı. Bu program, sosyal yardım alan ailelerin çocukları için geçerli olacaktır. Devlet okullarında eğitim gören öğrencilere devlet tarafından başarı teşvik ödülü sunulacak. İlköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyindeki öğrenciler için bu program geçerli olacaktır. İlkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim gören öğrencilere asgari ücretin %60'ı kadar, yüksek öğretim gören öğrencilere ise asgari ücret kadar destek verilecektir. Ayrıca, 4 yıllık üniversite eğitimine devam eden öğrencilere aylık 100 lira şeklinde ödeme yapılacağı ifade edildi. Bu program kapsamında öğrencilere devlet desteği sağlanacak.

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DE GEÇERLİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarıyı teşvik ödülü hakkında ayrıntıları belirtti. Bu teşvik programından lise mezunu öğrenciler de yararlanabilecek, sosyal yardım alan ailelerin öğrencileri için meslek lisesi mezunu olan öğrencilere iş hayatına daha hızlı geçiş yapabilmeleri için maddi destek sunulacak. Maddi destek miktarı ise asgari ücret ile uyumlu bir şekilde belirlenecek. Bu sayede, öğrencilerin iş hayatına daha hızlı entegrasyonu mümkün olacak. Bunun yanında, spor ve sanat yarışmalarına katılan öğrencilere de devlet tarafından destek sağlanacak. Bu etkinliklere katılan öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN