Karnesiyle gelen öğrencilere devletten hediye! Tek şartla 5 bin 104 TL ödül verilecek

Karnesiyle gelen öğrencilere devletten hediye! Tek şartla 5 bin 104 TL ödül verilecek

Milyonlarca öğrenci karnelerini almak için gün sayıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenciler 14 Haziran 2023 Cuma günü karnelerini alacak. Karnelerini alan öğrencilere ise bu sefer müjde devletten geldi. Geçtiğimiz aylarda uygulanan Başarı Teşvik Programı ile binlerce kişiye ek ödeme sağlanmıştı. Bu sefer bu şartları sağlayan milyonlarca öğrenciye 5 bin 104 TL ödül verilecek. Peki bu ödemelerden kimler nasıl faydalanıyor? Başarı Teşvik Programı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 14 Haziran 2023 Cuma günü ilk karne heyecanını yaşayacak. Milyonlarca öğrenci dört gözle karnelerini almaya beklerken güzel haber geldi. Devlet tarafından başarılı olan öğrencilere ek ödeme yapılacak. Geçtiğimiz aylarda devreye giren ve binlerce öğrenciye ek ödeme sağlanan Başarı Teşvik Programı yine gündemde. Bu sefer başarılı olan öğrencilere 5 bin 104 TL ödül verilecek. Öğrenciler bu haberle bayram edecek. Tek şartla ödülün sahibi olun! Peki Başarı Teşvik Programı'ndan kimler nasıl faydalanıyor? Para ödülünü almak için ne yapılması lazım? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ÖĞRENCİLER BU HABERLE BAYRAM EDECEK

Okulların kapanmasına sayılı günler kala devletten güzel haber geldi. Başarı Teşvik Programı ile birlikte binlerce öğrenciye ek ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sosyal yardım desteği ile öğrencilere para ödülü verilecek. Başarılı olan öğrencilere tam 5 bin 104 TL ödeme yapılacak. Başarı Teşvik Programı, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda değil, Yükseköğretim Kurumu'na bağlı üniversitelerde eğitim gören öğrencilere de uygulanacak. Böylece, hem ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler desteklenmiş olacak.

hghggh-73.jpg

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: 5 BİN 104 TL ÖDEME YAPILACAK!

Devlet okullarında okuyan öğrencilere yönelik hazırlanan Başarı Teşvik Programı ile ilgili bilgilere aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunlar söyledi:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

gfgfgf-2023-06-07t095824-337.jpg

İhtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların başarılarının teşvik ödemeleri ile birlikte destekleneceğini belirten Bakan Derya Yanık, "3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN