Kaymakamın teşvikiyle başladı, unutulmak üzereyken sahip çıktı! Kendi yapıyor kendi satıyor: 10-50 TL’den havada kapılıyor

Kaymakamın teşvikiyle başladı, unutulmak üzereyken sahip çıktı! Kendi yapıyor kendi satıyor: 10-50 TL’den havada kapılıyor

Bolu’da yaşayan Mehmet Bayram isimli vatandaş, geçimini dönemin kaymakamının teşvikiyle başladığı işten sağlıyor. Tamamen el emeği olan ürünleri satan Bayram’ın üretimleri, tanesi 10-50 TL’den havada kapılıyor…

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Hacı Mahmut köyünde yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Bayram, Düzce’de bir süre demir işçiliği yaptıktan sonra ilçeye gelerek dönemin kaymakamının teşviki ile el sanatlarına yöneldi. Kaymakamlıktan aldığı destekle merdane, oklava, ekmek tahtası gibi ahşap ürünler yapan Bayram, zamanla tahta kaşık işinde ustalaşmaya başladı.

Yaklaşık 5 yıl uğraşına devam eden Bayram, günde 30-40 kaşık yaparak bir yandan geçimini sağlıyor bir yandan da unutulmaya yüz tutan el sanatını yaşatıyor.

boluda-tahta-kasik-yapan-mehmet-bayram-1.jpg

ŞEHİR DIŞINDAN DA TALEP GELİYOR

Kaşık yaparak rahatladığına değinen Bayram, "Önceden bir kaşığı zor yapıyordum, şimdi her türlüsünü yapıyorum. Üretiminde ağırlıklı olarak kayın ve şimşir ağaçlarını kullanıyorum. Günlük ortalama 30-40 kaşık üretiyorum” dedi.

Kaşıkları 10-50 TL arasında fiyatlarla sattığını söyleyen Bayram, "Yaptığım ürünleri Göynük, Eskişehir, Taraklı ve İstanbul gibi çeşitli şehirlerde satıyorum. Satışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor” ifadelerine yer verdi.

Bayram, el emeği kaşıklarının sağlam ve sağlıklı olduğunun da altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN