Kazdağları’nın esintisinde yetişiyor! Lezzeti taşından toprağından geliyor! AB’den onaylı tescilli lezzette hasat başladı

Kazdağları’nın esintisinde yetişiyor! Lezzeti taşından toprağından geliyor! AB’den onaylı tescilli lezzette hasat başladı

Kazdağları'nın esintisi ve güneşi ile yetişiyor lezzeti dünyada biliniyor. Bu tat taşından toprağından ürünlere geçiyor AB onayı alan 2 ürün olarak Türkiye'den hasat ediliyor. Bu yıl 20.000 ton üretim bekleniyor…

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Avrupa Birliği onaylı coğrafi işaret tescilli nektarilerde hasat sezonu başladı. Bayramiç beyazı olarak bilinen bu lezzette bu yıl 20.000 ton rekolte bekleniyor. Kazdağları'nın Kuzey yamaçlarında bulunan Bayramiç ilçesinde yetişen nektarilerin lezzeti de herkesi şaşırtıyor. Bayramiç Ziraat Odası’nın yaptığı başvuru ile birlikte 2013 yılında tescil alan Bayramiç beyazı 2016 yılında 4 çeşit fidan ile tescillendi. 5 yıl öncesine baktığımızda ise Bayramiç beyazı Avrupa Birliği tarafından coğrafi işarete layık görüldü.

KAZDAĞLARI'NIN ENDEMİK ÜRÜNÜ

Kaz Dağları'nın endemik meyvesi olarak bilinen ve coğrafi işarete sahip olan Bayramiç beyazı, erkenci orta ve geç olmak üzere üç dönemde hasat edilmektedir. Hem rengi hem tadı hem de kokusu ile farklı bir aroma içeren Bayramiç beyazı diğer nektari çeşitlerine göre daha uzun süre dayanmaktadır.

ÇANAKKALE - Kazdağları'nın coğrafi işaretli ürünü 'Bayramiç beyazı'nın hasadına başlandı - Dailymotion Video

Türkiye'de en çok İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlere gönderilen ürünler tüketicilerin sofralarında da boy gösteriyor. AB coğrafi işaret tescili bulunan iki üründen biri olan Bayramiç beyazında hasat süreci başladı.

Bayramiç beyazı üreticinin yüzünü güldürdü İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN