KDK'dan 'nakdi destek ödeme' kararı

KDK'dan 'nakdi destek ödeme' kararı

Hatay'da Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaş AFAD tarafından verilen 10 bin TL destek ödemesinden faydalanmak istediğini ancak söz konusu yardımın evinde misafir olan başka birisine ödendiğini anlattı ve söz konusu destekten yararlanmak için Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu. KDK'dan 'hane başı nakdi destek ödemesi' kararı çıktı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 11 il yıkılmış 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti. Hatay'da depremlerden etkilenen bir vatandaş, AFAD'ın verdiği 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesinin, Haziran 2022'de kendi hanesine kaydı yapılan ve bir süre sonra evden ayrılan yakınına verildiğini belirterek, söz konusu destekten yararlanmak için Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

Başvuruyu inceleyen KDK, 10 bin TL hane başı destek ödemesinin her konut için konutta adres kaydı bulunan vatandaşlardan yaşı en büyük kişiye yapıldığını tespit ederek, aynı adreste kaydı bulunan vatandaşların fiilen aynı haneden bulunmadıkları itirazlarının değerlendirilmeye alınması gerektiğine karar verdi.

AFAD'A TAVSİYE KARARI

KDK, başvurucunun hane başı destek ödemesi talebinin, deprem tarihinde ödeme yapılan kişi ile aynı hanede ikamet edip etmediği konusunda yapılacak inceleme sonucuna göre, yeniden değerlendirilmesi için AFAD'a tavsiye kararı verdi.

deee.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN