Kemal Kılıçdaroğlu: THK'nın aldığı 80 milyon liralık kredi nerede?

Kemal Kılıçdaroğlu: THK'nın aldığı 80 milyon liralık kredi nerede?

Türkiye'deki yangınlar esnasında '4 milyon dolar olmadığı için uçaklar bakımsız kaldı' diyen THK hakkında CHP lideri Kılıçdaroğlu yolsuzluk iddiasını gündeme getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Hülya Hökenek sunduğu canlı yayında THK hakkında '80 milyon dolarlık kredi' iddiasını gündeme getirdi.

Kılıçdaroğlu, 'Bu para nerede, nereye harcandı, bilen denetleyen var mı?' sorusunu Türk Hava Kurumu yönetimine yöneltti.

kemal-kilicdaroglu-haberturk.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk Hava Kurumu, bu ülkenin gözbebeğidir. THK'yı bu duruma kim getirdi bulmalıyız. Bugüne kadar başarıyla görev yapan kurumu kim bu hale getirdi. 80 milyon dolar kredi almışlar, bu para neye harcandı bilen var mı, denetleyen var mı? Büyük yolsuzluklar var" dedi.

thk-ucak-hangar.jpg

THK NEDEN BU HALDE SORUMLUSU KİM?

Kuruluşundan bu yana orman yangınlarıyla en tutarlı mücadeleyi yapan kurum. THK'yı bu duruma kim getirdi? Bugüne kadar başarıyla görev yapan kurumu kim getirdi bu noktaya? Sayın Bülent Arınç, "THK bu hale nasıl geldi, DDK harekete geçsin" diye açıklama yaptı. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmadı.

cenap-asci-thk-haber-ici.jpg

THK'da bu iktidar döneminde büyük yolsuzluklar var. 80 milyon dolar kredi almışlar. THK'nın geliri ne? Gayrimenkullerden kira. 80 milyon dolar nereye harcandı? Bilen var mı, denetleyen var mı? Gerçekten içim yanıyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN