Kemikleri demir bağırsakları motor gibi yapıyor! İşi bilen bu suyu evinden eksik etmiyor, çok etkili

Kemikleri demir bağırsakları motor gibi yapıyor! İşi bilen bu suyu evinden eksik etmiyor, çok etkili

Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki şalgam suyu, bağırsakları harekete geçirir ve sadece bir bardak içildiğinde dahi bağırsakları korur ve daha iyi çalıştırır. Şalgam suyunun diğer faydaları da mevcuttur.

Son dönemlerde popülerlik kazanan şalgam suyu, bir içecek olarak birçok faydası olduğu kanıtlandı. Düzenli olarak tüketildiğinde vücut üzerinde birçok olumlu etkisi var.

Şalgam suyu, mide ve karaciğere faydalı ve içerisinde B grubu vitaminlerini barındırır. Ayrıca, zengin bir kalsiyum ve potasyum kaynağı ve afrodizyak özellikleri de bulunur. Şalgam suyu, bağırsakları etkili bir şekilde çalıştırarak günlük olarak en az bir kez büyük tuvalete çıkmanızı sağlar. Özellikle kabızlık sorunu yaşadığınız dönemlerde bir bardak şalgam suyu içmek bu sorunu çözebilir.

img-2548.jpeg

Şalgam suyu aynı zamanda antioksidan özelliklere sahiptir. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Şalgam suyunda bulunan potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller, vücuttaki mineral dengesini korur ve kas sağlığını destekler. Bu mineraller aynı zamanda kemik sağlığı için de büyük önem taşır.

Genel olarak, günlük olarak 1-2 bardak şalgam suyu tüketimi önerilmektedir, ancak bireysel ihtiyaçlara göre bu miktar değişebilir. Sindirim sorunu yaşayanlar için öğünlerden sonra tüketilmesi sindirimi destekleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN