Kentsel dönüşüm projesinde tüm detaylar: 2,5 milyon liraya varan kredi desteği

Kentsel dönüşüm projesinde tüm detaylar: 2,5 milyon liraya varan kredi desteği

İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinin detayları netleşti. Projeye dahil olan 5 ilde, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 2,5 milyon TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'i içine alan 5 ilin kentsel dönüşüm paketinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Özhaseki, şehirlerin önemini vurgulayarak, Dünya Bankası ile imzalanan anlaşmanın hayata geçirildiğini duyurdu.

İZMİR PİLOT İL OLDU

Bakan Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına göre, İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da gerçekleştirilecek olan "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" büyük bir önem taşıyor. Bu proje kapsamında İzmir, pilot il olarak belirlenmiş durumda.

Bakan Özhaseki'den tapu müdürlüklerine FETÖ talimatıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki

UYGUN MALİYETLİ FİNANSMAN DESTEĞİ

Projenin temel amacı, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliğini esas alarak, iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yerleri inşa etmek olarak belirlenmiş durumda. Proje kapsamında hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunulacak.

YÜZDE 0,69 FAİZ ORANI VE 180 AY VADE

Buna göre, mülk sahiplerine aylık yüzde 0,69 faiz oranı ve 180 ay vade ile 2,5 milyon TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak. Bu destek, özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yönelik olarak tasarlanmış durumda.

Ayrıca, projede yer alan binaların enerji verimliliği sınıflandırmasına göre, A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için ise yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak. Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN