KGM 3000 işçi atama işlemleri! Sonuç ekranı açıldı! 5 gün içinde yapılacak

KGM 3000 işçi atama işlemleri! Sonuç ekranı açıldı! 5 gün içinde yapılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak 3000 işçi alımı için asil ve yedek duyuruları tamamlandı. Sonuç ekranının açıklanması ile birlikte atama işlemleri hakkındaki detaylarda merak ediliyor. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü atama detayları…

2024 yılı kapsamında 3.000 işçi ataması yapılacağını duyuran Karayolları Genel Müdürlüğü, 22 Ocak 2024 tarihi itibariyle sonuç ekranını yayınladı. Sonuç ekranı ile birlikte asil ve yedek adaylar belirlenirken atama işlemleri için detaylarda yakından takip ediliyor. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü atama detayları…

ATAMA EKRANA ERİŞİM ADIMLARI

Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında yapılacak 3000 kişilik işçi ataması için sonuç ekranı açıklandı. Sonuç ekranına erişim sağlamak isteyen adayların izlemesi gereken yol şu şekildedir:

  • Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine erişim sağlamak.
  • İnsan Kaynakları sekmesine tıklamak.
  • 3000 İşçi Alımı Sonuç Ekranı linkine tıklamak
  • T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile giriş yapmak
  • Atama durumunu görüntülemek

kgm-1.jpg

3000 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında yapılacak 3000 kişilik işçi alımları için kurum tarafından yayınlanan duyuru şu şekildedir:

kgm-isci-alimi.jpg

“Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatımıza bağlı işyerlerimize 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi daimi işçi kadrolarında istihdam edilecek 3000 işçi alımına ilişkin yedek adayların (7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca arşiv araştırması olumlu sonuçlanan) 1. Grup atama işlemlerine 22/01/2024 tarihinden itibaren başlanılacaktır. Ataması yapılacak kişilerden Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Sağlık Raporu istenilecektir. (Sağlık raporunda Kurumumuzda yerleştirildiği görevi yapmasına engel akıl ve beden hastalığı bulunmadığına, seyahat etmesine arazide ve vardiyalı çalışmaya uygun olduğuna dair ifadelerin yer alması gerekmektedir.)

Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılan arşiv araştırması sonucunda veya başka bir nedenle başvurusu uygun görülmeyen adaylar 22/01/2024 tarihinden itibaren 5 gün içinde sonuçlara itiraz edebilir. (İtiraz başvurusu belge teslimi yapılan birime veya Genel Müdürlüğümüze yapılabilir.)

Yapılan itirazlar sonuçlandıktan sonra başvurusu uygun görülmeyen adayların yerine evrak teslim sırası gelmeyen ilk yedek adaydan başlamak üzere işlem tesis edilecektir. 2. Grup Yedek adayların başvuru süreci ile ilgili duyuru daha sonra kurumumuz internet sitesinde yayımlanacaktır.

Bu ilan tebliğ yerine geçer. Başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.”

kgm-personel.jpg

KGM ASİL VE YEDEK ALIMI DETAYLARI

Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında asil ve yedek adayların yapması gereken işlemler şu şekildedir:

Asil adaylar sonuç ekranında belirtilen tarihte atandıkları şehirdeki Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde işbaşı yapacak.

Yedek adaylar sonuç ekranında yer alan tarih kapsamında atama beklerken boş kadrolara yerleştirilecek.

Ataması yapılmayan yedek adaylar sonuç ekranında belirtilen tarihte son başvurularını iptal edebilecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirilecek işçi alımları kapsamında adayların 22 Ocak 2024 tarihi itibariyle 5 gün sonuçları itiraz hakkı bulunduğu belirtildi. Kurum tarafından yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

“Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatımıza bağlı işyerlerimize 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi daimi işçi kadrolarında istihdam edilecek 3000 işçi alımına ilişkin asıl adayların (7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca arşiv araştırması olumlu sonuçlanan) 4. Grup atama işlemlerine 22/01/2024 tarihinden itibaren başlanılacaktır.

Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılan arşiv araştırması sonucunda veya başka bir nedenle başvurusu uygun görülmeyen adaylar 22/01/2024 tarihinden itibaren 5 gün içinde sonuçlara itiraz edebilir. (İtiraz başvurusu belge teslimi yapılan birime veya Genel Müdürlüğümüze yapılabilir.)

Bu ilan tebliğ yerine geçer. Başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN