Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Anayasa mesajını paylaştı

Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün Anayasa mesajını paylaştı

Gezi davası kapsamında Marmara Cezaevi'nde bulunan Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Karara tepki gösteren CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Türkiye Devleti'nin Şekl-i Hükümeti Cumhuriyettir' Anayasanın 1. maddesi" mesajını paylaştı.

Türkiye İşçi Partisi'nden aday olan ve Hatay'dan milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. TBMM'de kararın okunmasının ardından CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda; "FETÖ terör örgütü liderine 'kıymetli değerimizdir' diyenlerin okuttukları karar, millet vicdanında hükümsüzdür. Millet iradesine darbe yapanlara geçit yok! Can Atalay, milletin vekilidir!! Demokrasiye, hukuka ve adalete sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "'Türkiye Devleti'nin Şekl-i Hükümeti Cumhuriyettir' Anayasanın 1. Maddesi" notuyla beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir portresini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN