Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: Bu sorular 14 Mayıs'tan sonra tarihe karışacak, kanun çıkaracağım

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TikTok'tan yeni bir video yayınlayarak gençlere seslendi. "Sorulmayacak sorular kanunu" çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Bu sorular 14 Mayıs'tan sonra tarihe karışacak." dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TikTok hesabından yeni bir video yayınladı. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim." dedi. "Sorulmayacak sorular kanunu" çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Herkesin Cumhurbaşkanı olacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, soruları soran işverenlerin cezalandırılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı olduğumda torpile, kayırmaya kesinlikle son vereceğim. Ama sadece bu kadar değil. ‘Evli misin? Bekar mısın? Açık mısın? Kapalı mısın? Çocuk yapacak mısın? İkizler burcu musun?’ 14 Mayıs’ta sonra bu sorular tarihe karışacak. Bay Kemal, ‘Sorulmayacak Sorular Kanunu’ çıkaracak, herkesin Cumhurbaşkanı olacak.”

Kılıçdaroğlu, TikTok’ta yayınladığı videoyu Twitter hesabında da paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

“İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Örneğin kadınlara evlilik ya da doğum planları sorulamayacak. Soranlar, kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN