Kılıçdaroğlu: Suikast duyumu devletin içinden geldi

KARAR tv'de Gündem Özel programının konuğu olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasette tartışma yaratan 'siyasi cinayetler kaygım var' sözleriyle ilgili yeni açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, 'Ülkeyi yönetmeye talip olan liderlere de zaman zaman devletin bazı birimlerinden örtülü bilgiler gelir' diyerek, 'Gelen bir duyumun seslendirilmesiydi ve bu duyum sıradan bir duyum değil' ifadelerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV ekranlarında Gündem Özel programında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Burada kritik açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, geçen ay Mersin'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime gerilimi tırmandırarak gitmek isteyeceğini söyleyerek "Eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler..." ifadeleriyle ilgili yeni açıklamada bulundu.

'DEVLETİN BAZI BİRİMLERİNDEN ÖRTÜLÜ BİLGİLER GELİR'

Kılıçdaroğlu, 'siyasi cinayetler kaygım var' sözlerine açılan soruşturmanın kendisine hatırlatılması üzerine, "Sadece bana değil ülkeyi yönetmeye talip olan liderlere de zaman zaman devletin bazı birimlerinden örtülü bilgiler gelir" diyerek, bu duyumun sıradan bir duyum olmadığını belirtti ve şöyle devam etti:

"Dolayısıyla biz bu hassas konuların önünü kesmek isteriz bunlardan birisi de suikastler. Toplumu daha gergin bir ortama itmek, bir anlamda seçimden toplumu uzaklaştırmak, kutuplaştırmak. Tabii bu bilgi aynı zamanda devleti yönetenlere de büyük bir olasılıkla gelir daha fazla gelmesi lazım onlara ve devleti yöneten kişilerin bu konulardan bu tür eylemlere başvuracakları cesaret verecek söylemlerden uzak durmaları lazım.

Ama şimdi bakıyorum sayın Erdoğan, bırakın uzak durmayı açıkça tehdit... İşte Meral hanımı tehdit etmesi, beni tehdit etmesi. Grup toplantısında benim linç girişimiyle ilgili görüntülerin yayınlanması ve bir anlamda da şu da çok önemli sayın Yeneroğlu bir açıklama yaptı. Çubuk'taki linç girişiminden sonra Mustafa Yeneroğlu bir tweet atıyor ve 'Bu doğru değil' diyor. Fakat saraydan talimat geliyor 'Bu tür tweet'ler atmayın, geçmiş olsun demeyin' diyor. Şimdi bu felaket bir şey. Devletin kimlere teslim edildiğini göstermesi açısından felaket bir şey. Bu olay karşısında kişi sessizliğini koruyor ve bir anlamda onaylıyorsa bu tür olaylara cesaret veriyor anlamına gelir bu.

'ERDOĞAN AÇIKÇA TEHDİT EDİYOR'

Savcı sormuş bizim avukata dedim ki sen benim bilgimden önce Sayın Erdoğan'ın bilgisine başvurmanız lazım yani bunları hangi gerekçe ile ifade ediyor? Dur bakalım daha başına neler gelecek diye sayın Akşener'e bunu söylemesi demek ki 'Bundan sonrakileri ben biliyorum, daha bu başlangıç asıl bundan sonra olacak' diye açıkça tehdit de var burada. Bu tehdidi yapan sıradan bir insan değil. Devletin 1 numarası. O kişilere cesaret verebilir, bu tür insanlar var zaten. Her an silahı alabilir, ateşleyebilir, başka şeyler yapabilir. O açıdan tehdit konusunda herkesin dikkatli olması gerektiğini bir anlamda da diğer liderlerin dikkatli olması gerektiği yönündeki bir düşüncemdi. Gelen bir duyumun seslendirilmesiydi. Ve bu duyum da sıradan bir duyum değil. İktidar sahiplerinin davranışları ve söylemleri aslında bu duyumun ne kadar güçlü olduğunu bize gösteriyor."

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın seçime gerilimi tırmandırarak gitmek isteyeceğini söyleyerek "Eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler..." ifadelerini kullanmıştı. CHP liderinin bu sözleri Ankara'da son günlerde en çok konuşulan gündem maddelerinden biri olmuş, İYİ Parti'nin Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın "Bizim de aldığımız suikast duyumları var" demesi de bu tartışmaları daha alevlendirmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "siyasi cinayet" iddialarını ortaya atanların, ülkede "korku iklimi oluşturmaya çalıştığını" savunarak, iddia sahiplerini ellerindeki belgeleri savcılığa iletmeye davet etmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstermiş ve “Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye’de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN