Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası ertelendi

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası ertelendi

Ankara Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleşen linç girişimi davasında savcı mütalaasını açıkladı. Dava ertelenerek bir sonraki duruşmanın 31 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde er Yener Kırıkçı'nın Ankara Çubuk’taki cenaze törenine katılmıştı. Burada Kılıçdaroğlu’na bir linç girişimi gerçekleştirilmiş ve olayla ilgili 68 sanığa dava açılmıştı.

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan 68 sanıklı davanın 6. duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Davada erteleme kararı alınarak bir sonraki duruşmanın tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi.

KOLLUK GÜÇLERİ DE VARDI

Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin olduğu köyde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti yöneticileri, Ankara Valisi, Ankara İl Emniyet Müdürü, Ankara İl Jandarma Alay Komutanı ve Çubuk Kaymakamı da bulunuyordu.

Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri önce bir eve sığınmış, daha sonra zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı.

İlk duruşması 30 Kasım 2020'de yapılan davada toplam 68 sanık yargılanıyor.

CHP lideri ayrıca, yaşı 18 yaşından küçük 10 kişiden şikayetini geri çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN