Kılıçlı yemin eden teğmenlerin ihraç süreci başladı

Kılıçlı yemin eden teğmenlerin ihraç süreci başladı

Kılıçlı yemin eden teğmenlere ilişkin ihraç talebiyle tebligat yapılırken, 16 Ocak'ta yüksek Disiplin Kurulu toplanacak.

Kara Harp Okulu Mezuniyet töreninin ardından kılıçlarıyla yemin eden teğmenler hakkında açılan soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İhraç talebiyle disipline sevk edilen teğmenlerin dosyası 16 Ocak 2025'te Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüleceği açıklandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet törenine 'kılıçlı yemin' töreniyle ilgili 5 teğmen disipline sevk edilmişti. Teğmenler hakkında açılan soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

İhraç talebiyle disipline sevk edilen teğmenlerin dosyasının 16 Ocak 2025 saat 14.00'te Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüleceği açıklandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, ilk tebligatını bu sabah Kıdemli Teğmen Talip İzzet Akarsu'ya yaptı. Akarsu 16 Ocak'ta savunma yapmaya çağırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN