Kilosu çeyrek altından daha fazla! Dağ tepe arayıp 5 kilo buldular, o zaferi halay çekerek kutladılar

Kilosu çeyrek altından daha fazla! Dağ tepe arayıp 5 kilo buldular, o zaferi halay çekerek kutladılar

Ormana çıkan 3 arkadaş, kilosu çeyrek altından daha fazla olan o mantarı dağ tepe arayıp 5 kilo buldular. Saatler süren arayışın ardından hedeflerine ulaşan ve 5 kilo mantar bulan arkadaşlar zaferlerini zeybek oynayarak kutladılar…

Bolu’da yaşayan Onur Karakaş, Ramazan Bayramından dolayı memleketi Burdur’a gitti. Karakaş kardeşi İzzet ve arkadaşı İbrahim Uçar’la beraber Burdur’a bağlı Aziziye köyündeki ormanlık alana mantar toplamak için gitti.

Ormanda saatlerce mantar arayan 3 arkadaş, sedir ve ladin gibi ağaçların altında çok sayıda aradıkları kuzugöbeği mantarı buldu.

boluda-kuzugobegi-mantari-1.jpg

5 KİLO TOPLADILAR, ZEYBEK OYNAYARAK KUTLADILAR

Ormanda aradıkları mantardan 5 kilo toplayan arkadaşlar o zaferi zeybek oynayarak kutladılar. 3 arkadaşın neşeli görüntüleri sosyal medyada 2 günde 1 milyon izlenme aldı.

Yaşadıkları mutluluğu anlatan Onur Karakaş, "Biz o an kuzugöbeği mantarı bulduk. İki kardeş bir de arkadaş olarak oynadık. Dağda zeybek oynayalım dedik. Oynadık ve videoyu sosyal medyada paylaştık. 1 milyon görüntüleme aldık videodan. Hoşumuza gitti. Allah izin verirse yakında bir tane daha çekmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

boluda-kuzugobegi-mantari-2.jpg

Kuru kuzugöbeği mantarın kilosunun 3.000 TL’ye kadar çıktığını belirten Karakaş, "Türkiye fiyatında yaşının kilosu 500 TL, kurusunun da 3 bin TL olduğu söyleniyor. 2 günde 5 kilo topladık. Bir de aynı zamanda yurt dışında bunun gramajı daha pahalıymış. Biz bunu yiyoruz. Bu derde deva olan bir şey. Çam ormanının bulunduğu her yerde olur" dedi.

boluda-kuzugobegi-mantari-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN