Kiralar meğer bu nedeniyle fırlamış! O uygulama kalkarsa nefes alacağız

Kiralar meğer bu nedeniyle fırlamış! O uygulama kalkarsa nefes alacağız

Türkiye'de yükselen kira fiyatları beraberinde birçok sorunu da bulunduruyor. Ev fiyatlarından bile hızlı artan kira fiyatlarının hızlı yükselmesinin nedeni ortaya çıktı. Uzman isimden yapılan paylaşım ile birlikte o uygulama hedef alındı. Peki, Türkiye'de kira fiyatları nasıl düşer? İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar ile birlikte kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ev fiyatlarından bile hızlı yükselen kira fiyatları vatandaşı mağdur hale düşürdü. Yaşanan bu hızlı yükselişin nedeni merak edilirken uzman isimden açıklama geldi. Peki kira fiyatları neden hızlı bir şekilde artıyor? İşte cevabı...

YABANCI SAYISI KATLANARAK ARTIYOR

Kira fiyatlarındaki artış özellikle de İstanbul'da dikkat çekiyor. İstanbul'da ev fiyatları her geçen saniye artmaya devam ediyor. Sürekli olarak yükselen kira fiyatlarına karşı Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderi ile nedenini anlattı. İstanbul'da nüfusun oldukça kalabalık olmasıyla birlikte son yıllarda yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan sayısı da artıyor.

Paylaşılan verilere göre İstanbul'da 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor. Bir zamanlar gündem olan konut satışı karşılığı vatandaşlığı 2017 yılında başlamasıyla 596 bin yurt dışı doğumlu vatandaş İstanbul'da yaşarken yurt dışı doğumlu vatandaşların sayısı son 6 yılda 2 kat yükseldi.

f4h-x4yw4aa-ptf.jpg

YÜZDE 17'Sİ YABANCI

İstanbul'da yaşayan yurt dışı doğumlu vatandaşların oranı yüzde 7,2 oranına kadar yükseliş gösterdi. Ayriyeten sığınmacılar ve düzensiz göçmenler ile birlikte İstanbul nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 17'lik kısmı yurt dışı doğumlular ve yabancılardan bir araya geliyor.

f4h-ysyxgaayzju.jpg

KONUT KARŞILIĞI VATANDAŞLIK

Dr. Buğra Gökçe tarafından paylaşılan tablo ile birlikte konut piyasasındaki dengesizlikler gözler önüne serildi. Yurt dışı doğumlu nüfusun bu kadar fazla artmasıyla birlikte dengesizlik yaşanıyor. Yabancı nüfusundaki artış talebi yükseltirken aynı zamanda konut ve kira bedellerini de artırıyor. Paylaşımda ise Gökçe, "Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakmak lazım." ifadeleriyle sözünü sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN