Kiralık evde yeni dönem! Apartman sakinlerinin onayını alan ev sahipleri artık bunu yapabilecek: Paraya para demeyecekler

Kiralık evde yeni dönem! Apartman sakinlerinin onayını alan ev sahipleri artık bunu yapabilecek: Paraya para demeyecekler

Evini kiraya vermek isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. Canım istediğine kiraya veririm devri kapandı. Apartmandan onay çıkmayana kiralık ev de yok. İşte kiralık evler hakkındaki yeni düzenleme…

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında artan yabancı göçünün etkisiyle 200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya'da, Airbnb gibi platformlar aracılığıyla kayıt dışı olarak ev kiralamak sorununu tetikliyor. Bu sorun, turizm başta olmak üzere birçok sektörü etkiliyor. Günlük kiralık evlerin sayısının son bir yılda 223 kat artması, denetimlerin gerekliliği konusunda talepleri artırıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, bu sorunun çözümü için ilgili bakanlıklarla işbirliği içinde olduklarını ve kayıt dışı faaliyetlere karşı çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti. Bahar, özellikle turizm sektörünün bu durumdan zarar gördüğünü vurgulayarak, günlük ev kiralamasıyla ilgili ciddi sıkıntıların bulunduğunu ifade etti. Günlük kiralık ev sorununun ancak denetimle çözülebileceğine dikkat çekti.

APARTMAN SAKİNLERİ ONAY VERİRSE...


Bahar, ATSO olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na konuyu ilettiklerini ve çözüm önerilerini sunduklarını söyledi. Bu öneriler arasında bir binada günlük kiralama yapılabilmesi için tüm apartman sakinlerinin izninin gerektiği bir sistem önerisi bulunuyor. Ayrıca günlük ev kiralamalarının vergilendirme sistemine tabi tutulması da gündemde.

konut-kira-satis.jpg

ATSO Başkanı, ayrıca kayıt dışı faaliyetlerin ihbar edilebileceği bir sistem kurulmasını öneriyor. Bahar, denetimlerin yeterli ve etkili olabilmesi için özel bir ihbar hattının kurulmasının gerektiğini belirtiyor ve bu süreçte sivil toplumu da dahil etme gerekliliğine dikkat çekiyor.

Antalya'daki bu sorun, yabancı göçün artmasının yanı sıra günlük kiralık evlerin yaygınlaşmasından kaynaklanıyor. Bu konutların kayıt dışı olarak kiralanması, hem rekabeti bozuyor hem de vergi kaybına neden oluyor. İlgili oda başkanları ve temsilcileri de bu soruna çözüm bulunmasını talep ediyor ve denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN