Kirasını elden ödeyenlere kötü haber! Bunu yapanlar yandı: Binlerce liranız boşa gidebilir

Kirasını elden ödeyenlere kötü haber! Bunu yapanlar yandı: Binlerce liranız boşa gidebilir

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar kiracıları bıktırmış durumda. Yıl başından bu yana sürekli olarak artan kira fiyatları kiracı ve ev sahipleri arasında anlaşmazlıklara sürüklerken binlerce dava dosyası birikmiş durumda. Mahkemelik olan kiracılar için yeni uyarılarda bulunan hukukçular, kirasını elden ödeyenleri uyardı. Bunu yapıyorsanız yandınız! Binlerce liranız boşa gidebilir. Hemen önleminizi alın!

Yıl başından bu yana sürekli olarak artan kira fiyatları vatandaşları bezdirmiş durumda. Artan fiyatlar hem kiracıları hem de ev sahiplerinin arasında probleme neden olurken şuanda binlerce dava birikmiş durumda. Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan hukukçular, kirasını elden ödeyenleri uyardı. Bunu yapıyorsanız yandınız! Binlerce liranız boşa gidebilir. İşte detaylar...

KİRASINI ELDEN ÖDEYENLER DİKKAT!

Çoğu kişi kirasını banka yerine elden veriyor ve tek güvendikleri kaynak WhatsApp yazışmaları oluyor. Peki bu ne kadar sağlıklı? Hukukçular bu konuyla ilgili kritik uyarılarda bulundu. İstanbul Kartal'da yaşayan Hasan Şengün, kirasını elden ödemiş, ev sahibiyle mahkemelik olunca bunu ispat edemeyerek mağduriyetini göstermek için evin camlarına yazılar yazmıştı. Bir başka örnek de yine İstanbul'da, Bakırköy'de yaşandı.

hjhjhj-2023-06-03t112837-474.jpg

BUNU YAPANLAR YANDI: BİNLERCE LİRANIZ ÇÖP OLACAK

Yaşanan davalarda her kiracı WhatsApp yazışmalarına güvendi ancak bu güven boşa çıktı. 4 yıl boyunca kirasını elden ödeyen ve olası bir anlaşmazlıkta WhatsApp yazışmalarına güvenen kiracının tahliyesine hükmedilirken 88 bin lira da borç çıktı. Mahkeme ev sahibi ve kiracı arasındaki yazışmaları dikkate almadı.

hghghg-2023-06-03t112906-414.jpg

Avukat Fatoş Kaplan, WhatsApp yazışmalarıyla ilgili Yargıtay'ın farklı görüşleri olduğunu, bir tarafta delil olarak sayılırken, diğer taraftan "değil" diyenler olduğunu söyledi. Kaplan, alacak davalarında banko dekontları, senet gibi delillerin çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Ceza Hukukunu ilgilendiren davalarda, hakaret, şantaj, tehdit ve boşanma davalarında WhatsApp mesajlarının dikkate alındığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN