Kırklareli’nde geçersiz oylara itiraz

Kırklareli’nde geçersiz oylara itiraz

Türkiye, pazar günü sandık başına giderek yerel yönetimleri belirledi. Birçok yerde ise itiraz süreci kapsamında işlemler yapılıyor. Kırklareli’nde geçersiz oyların fazla olduğu sandıklara itiraz edildi.

Kırklareli’nde gerçekleşen seçimlerde 52 bin 945 seçmenin oy kullandığı 200 sandık için Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itirazlar artıyor.

GEÇERSİZ OYLARA İTİRAZ

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi ve CHP Merkez İlçe Başkanı Neslişah Erseçkin, geçersiz oyların fazlalığı nedeniyle 200 sandıkta oyların yeniden sayılması talebiyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçelerini teslim etti.

Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden sayımın sonuçları etkileyebileceğini belirterek, kesin olmayan sonuçlara göre Kırklareli Belediye Başkanlığı'na MHP'nin adayı Derya Bulut’un 21 bin 173 oy alarak seçildiğini hatırlattı. CHP’nin adayının ise 20 bin 770 oy aldığını söyledi.

İL GENEL MECLİSİ OYLARI İÇİN DE İTİRAZ EDİLDİ

Öte yandan Kofçaz MHP İlçe Başkanlığı da İl Genel Meclisi oylarının yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Lüleburgaz ilçesinin Büyükkarıştıran beldesinde ise CHP tarafından sandıkların tamamının sayımı için itiraz edildi.

Oyların yeniden sayılması talepleri, seçim sonuçlarının netleşmesi ve adayların belirlenmesi için önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN