Son dakika ! DEM Parti'nin Van adayı Abdullah Zeydan'dan 'mazbata' kararı sonrası ilk açıklama

Son dakika haberi... DEM Parti'nin Van adayı Abdullah Zeydan'dan 'mazbata' kararı sonrası ilk açıklama geldi. 'YSK kabul ettiğinde neden itiraz etmediniz' diyen Zeydan, "Van halkının, 245 bin insanın onurunu ve şerefini kurtarmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız” dedi.

Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı. İl Seçim Kurulu, Zeydan'ın mazbatasını AK Partili Abdulahat Arvas'a verme kararı aldı. Zeydan kararla ilgili ilk açıklamasında, AK Parti'ye 'YSK kabul ettiğinde neden itiraz etmediniz' diye sorarak Van halkının, 245 bin insanın iradesini her yerde savunacaklarını belirtti.

'YSK KABUL ETTİĞİNDE NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ'

'Kanunsuzluk yapıyorlar' diyen Zeydan, DEM Parti Van İl Binası önünde açıklama yaptı.

'Kesinleşmiş bir kararı hiçbir yetkisi olmamasına rağmen mahkeme, iki gün önceki gece bu kesinleşmiş kararı başsavcılık talimatıyla ortadan kaldırmış' diyen Zeydan, AK Parti'nin hemen Van İl Kurulu’na itiraz dilekçesi verdiğini belirterek "Peki ben adaylık başvurusu yaptığım zaman siz neden itiraz etmediniz? Benim adaylığımı YSK kabul ettiğinde, ilana çıkarttığında, seçilebilme şartlarının oluştuğunu dünyaya ilan ettiğinde neden itiraz etmediniz?" diye sordu.

Zeydan açıklamasına şöyle devam etti

"Bu açık ve seçik Van halkına karşı, Kürt halkına karşı, bu ülkede yaşayan 85 milyonun iradesine karşı yapılan bir darbedir. Bunun benim şahsımla ve ismimle bir alakası yok. Biraz hukuka ve halkın iradesine inanan vicdan sahibi herkes bu hukuksuzluğun karşısında durmalı. Biz halkımızın özgür iradesiyle seçildik. Van halkının, 245 bin insanın onurunu ve şerefini kurtarmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Bu hukuksuzluğu yapanlar, bu halkın iradesini ezerek o koltuğu oturmayı düşünenler... Bunu kabul edersem şerefsizim. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız, sokaklarda, parklarda savunacağız. Ve halkımıza çağrı yapıyoruz; iradenize sahip çıkın, iradenizle oynayan o insanlara fırsat vermeyin. Bu yanlış karar YSK'dan dönene kadar biz hakkımızı arayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçimlerinde 30 Büyükşehir Belediyesi'nden CHP 14, AK Parti 12, DEM 3, YRP 1 Büyükşehir kazandı. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 55,48 oyla DEM Parti adayı Abdullah Zeydan kazanırken, AK Parti adayı Abdulahat Arvas oyların yüzde 27,15'ini, Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Sadıksoy da yüzde 5,37'sini almıştı.

Van İl Seçim Kurulu, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine mazbatayı ikinci sıradaki AK Parti’nin adayı Abdulahat Arvas’a verme kararı aldı.

İlçe seçim kurullarına itiraz başvuruları bugün 15.00'e kadar yapıldı. İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN