AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı itiraz etti: Yüzde 64 oy alan Küçük’e mazbata verilmedi

Van'da seçimi kaybeden adayın mazbata almasından sonra benzer durum Diyarbakır'da da yaşandı. Yerel seçimlerde yüzde 64.09 oy ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük ile 13 ilçe eş belediye başkanı, AK Parti İl Başkanlığının itirazı nedeniyle mazbatasını alamadı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alınıp, mazbatanın İl Seçim Kurulu kararıyla AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından Diyarbakır'da da benzer bir durum yaşandı.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ, MAZBATALARI VERİLMEDİ

Diyarbakır’da yüzde 64.09 oranında oy alarak Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığına seçilen DEM Partili Serra Bucak Küçük ve 13 ilçe eş belediye başkanı YSK’den mazbatasını alamadı. İl Seçim Kurulu yetkilileri, AK Parti'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz nedeniyle DEM Parti’den seçilen belediye başkanlarına mazbatalarını veremeyeceklerini bildirdi.

Öte yandan DEM Parti’nin de AK Parti'nin kazandığı Diyarbakır’ın Hazro, Eğil, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde seçimlere itirazda bulunduğu öğrenildi.

'HALKIN İRADESİNİ GASP EDEMEYECEKLER'

Gazete Duvar'ın aktardığı bilgilere göre; DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas Şahin, AK Parti'nin itirazını bilinçli ve planlı bir hamle olarak değerlendirdi. Şahin, "Bu kez alamayacaklar, halkın iradesini gasp edemeyecekler" dedi.

YSK'den konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken Şahin, YSK'nin önünde kitlesel bir açıklama yapacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN