'Abdullah Zeydan'la ilgili AK Parti'den açıklama

'Abdullah Zeydan'la ilgili AK Parti'den açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İl Seçim Kurulu'nun, Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasını AK Partili Abdulahat Arvas'a verme kararı almasına tepkiler devam ediyor. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik kararı "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Herkes itirazını yapar mahkeme de kararını verir." diyerek değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasını AK Partili Abdulahat Arvas'a verme kararıyla ilgili "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir konu. YSK yetkili karar mercii olarak. Yapacakları itiraz mekanizmaları belli. Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Herkes itirazını yapar mahkeme de kararını verir" dedi.

AK Parti'nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin ardından başlayan erken seçim tartışmalarına da yanıt veren Çelik, ''Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçimler 28 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Önümüzde 4.5 yıldan fazla zaman vardır.'' diye konuştu.

Ömer Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

VAN'DAKİ GELİŞMELER

Bu konu il seçim kurulunun takdirinde. Yasal mevzuatla ilgili bir konu. Gereken şartlar yerine gelmediği için il seçim kurulu böyle bir karar almış. Şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir konu. YSK yetkili karar mercii olarak. Yapacakları itiraz mekanizmaları belli. Sistem itiraz mekanizmalarını düzenlemiştir. Hukuken haklılar is4e sonuç zaten onların arzu ettiği gibi olacak. Demokrat tepki gösterelim deniyor sokaklar yakıp yıkılıyor, polise saldırılıyor. Şiddet olaylarının demokrasi ile bağı yoktur. Herkes itirazını yapar mahkeme de kararını verir.

Herhangi bir kongre süreci veya başka bir şey konuşulmadı Seçim sürecine odaklı bir MYK'dır. Sonuçlarına dair bir değerlendirme MYK'sıdır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir.

Değerlendiriyoruz bunları. Tek faktörlü yaklaşım olmaz. Birçok açıdan değerlendiriyoruz. Bunu bir siyasi çerçeveye dönüştüreceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN