DEM Parti'den Van seçim kurulunun kararının iptali için resmi başvuru

DEM Parti'den Van seçim kurulunun kararının iptali için resmi başvuru

DEM Parti, Van Seçim Kurulu'nun, Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatasının AK Parti adayına verilmesinin iptali için resmi başvurusunu yaptı.

Van İl Seçim Kurulu'nun seçimleri kazanan DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın adaylığını iptal etmesi ve mazbatayı AK Parti adayına vermesi kararının iptali için DEM Parti resmi başvurusunu yaptı.

DEM Parti'nin açıklaması şöyle:

AKP’nin itirazı üzerine Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatanın AKP adayına verilmesi kararına ilişkin itirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Abdullah Zeydan ve avukatlarımızın bugün saat 10:05’te yaptığı başvuruda Van İl Seçim Kurulunun kararının iptal edilmesi talebinde bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN