CHP, Van'daki mazbata krizi için heyet gönderiyor

CHP, Van'daki mazbata krizi için heyet gönderiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz edilmesi ve mazbatanın seçilen adaya verilmemesi üzerine bir heyetin Van'a gönderildiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yaşanan ve seçimi kazanan adaya mazbatanın verilmemesi olayına müdahale etmek üzere bir adım attı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Van'da yaşananların yakından takip edileceğini ve halkın iradesinin savunulacağını belirtti.

Özel, yaptığı paylaşımda, "Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik," ifadelerine yer verdi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan mazbata krizi, Türkiye'nin dört bir yanından büyük tepki topladı. Seçimlerde yüzde 55 oy oranıyla kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın, "memnu haklarının iadesi kararının iptali" gerekçesiyle mazbatasının verilmemesi ve bu mazbatanın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı, siyasi ve hukuki tartışmaları da beraberinde getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN