Kırklareli'nde ormanlık alana giriş yasağı

Kırklareli'nde ormanlık alana giriş yasağı

Türkiye'de özellikle son yıllarda yaşanan orman yangınları yerleşim alanların korkulu rüyası oldu. Ülkenin ciğerleri yanarken en çok konuşulan şey ise tedbirlerin yetersiz oluşuydu. Kırklareli'de ise yangınlara karşı tedbir amacıyla ormanlık alanlara giriş 30 Eylül'e kadar yasaklandı.

Yaz mevsiminde sıcaklar artarken olası orman yangınları da vatandaşları kaygılandırıyor. Kırklareli Valiliği, önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklık, düşük nem ve aşırı rüzgar gibi orman yangınları açısından riskli hava olayları beklendiği belirtildi.

30 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Bu nedenle tedbir olarak ormanlara girişlerin görevliler haricinde yasaklanıyor. 10 Haziran'da başlayan ormanlara giriş yasağı, 30 Eylül'de sona eriyor.

Açıklamada, ormanlık alanların yakınında düğün ve benzeri organizasyonların yapılmasına, havai fişek gibi yanıcı maddelerin kullanılmasına izin verilmeyeceği de hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN