Kıyamet adım adım yaklaşıyor! Dünyanın sonunda sadece 5 ülke kalacak

Kıyamet adım adım yaklaşıyor! Dünyanın sonunda sadece 5 ülke kalacak

Herkes dünyanın sonunun ne zaman geleceğini merak eder ve buna kimse kolay kolay yanıt veremez. Bu noktada bilim insanları kapsamları bir çalışma hazırladı. Buna göre, artan çevresel hasarlar nedeniyle dünyanın sonunun gelmesinin olası olduğunu belirten bilim insanları, en güvenli ülkeyi de açıkladı. İşte detaylar...

İklim değişikliği, salgın hastalıklar, ekolojik felaketler ve yapay zeka gibi pek çok faktörün dünyanın sonunu getireceğine inanılıyor. Bilim insanları, olası bir kıyamet senaryosundan kurtulacak 5 ülkeyi açıkladı.

Kovid-19 gibi büyük felaketler sonrası sona daha da yaklaşıldığını ifade eden uzmanlar, Sustainability dergisinde yayınlanan çalışmada, Yeni Zelanda'daki sığınakların olası bir felaket senaryosunda güvenli olabileceğini açıkladı.

EN GÜVENLİ ÜLKE YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda'nın kurtulma sebeplerinin başında ise jeotermal enerji, düşük nüfus yoğunluğu ve geniş tarım arazilerine sahip olması gibi faktörler yer aldı.

Prof. Dr. Aled Jones, Yeni Zelanda'nın güvenli bölge olmasını şu sözlerle açıkladı:

"Yeni Zelanda'nın listemizde olmasına şaşırmadık. Sınırları kolayca korunabileceği ve iklimin ılıman olduğu bölgelerin en güvenli yerler olduğu sonucuna vardık. Dolayısıyla, geriye dönüp bakıldığında, üzerlerinde büyük adaların listede başı çektiği oldukça açık."

DÜNYANIN SONU GELDİĞİNDE...

Yeni Zelanda'yı İzlanda, İrlanda ve Avustralya gibi ülkeler takip etti. Listede İngiltere'nin yer alması, uzmanlar arasında şaşkınlığa neden oldu.

Jones, yoğun bir nüfusa ve geleneksel olarak dış kaynaklı üretime sahip İngiltere'nin korunaklı bölge listesine yerleşmesini hayretle karşıladı.

İngiliz uzman, "Şu anda kendi yiyeceğinin yalnızca yüzde 50'sini üretiyor. Ancak şoklara dayanma potansiyeli var" dedi. Bilim insanları, dünyanın sonu geldiğinde cankurtaran sandallarının da fayda sağlayabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN