Koç Grubu'na Araplardan rekor satın alma teklifi! Dev şirkete sürpriz talip: '7,6 milyar dolara hepsini bize verin'

Koç Grubu'na Araplardan rekor satın alma teklifi! Dev şirkete sürpriz talip: '7,6 milyar dolara hepsini bize verin'

Son günlerde satın alımlarıyla gündeme gelen Koç Holding bu kez bir teklifle gündemde. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük bankası Koç Grubu’na rekor satın alma teklifinde bulundu. '7,6 milyar dolara hepsini bize verin' Dev şirkete sürpriz talip çıktı...

BAE'nin en büyük bankası olan First Abu Dhabi Bank PJSC'nin, Türkiye'de birden fazla bankanın sahipleriyle görüşme halinde olduğu kaydedildi. First Abu Dhabi Bank PJSC, potansiyel hisse alımı için Yapı Kredi Bankası ile görüşmelerde bulunuyor. Ancak, görüşmelerin henüz erken aşamada olduğu ifade edildi.

KOÇ GRUBU’NA REKOR SATIN ALMA TEKLİFİ

Koç Holding'den Yapı Kredi'de hisse satışı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Abu Dhabi merkezli First Abu Dhabi Bank PJSC’nin, Türkiye'nin önde gelen bankalarından Yapı Kredi'yi 7,6 milyar dolar karşılığında satın almak istediği haberleri, borsada %1,5'lik bir artışa sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haziran ayında Körfez bölgesini ziyaret etmesinin ardından, FAB'ın Türkiye'deki varlıklara olan ilgisi artmıştı. Diğer yandan, Dubai Islamic Bank daha önce TOM Group'tan yüzde 20 hisse almayı planladığını duyurmuştu.

Körfez bankaları, Türkiye'yi coğrafi yakınlığı, büyük nüfusu ve bankacılık sistemine aşinalığı nedeniyle potansiyel bir pazar olarak görüyor. BAE'de faaliyet gösteren 54 banka, 9,5 milyonluk ülkeye hizmet veriyor.

KOÇ HOLDİNG’DEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Koç Holding ise konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, alternatif seçenekleri değerlendirme çalışmalarının her zaman yapılabileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Basın-yayın organlarında, Ortadoğu'da faaliyet gösteren bir bankanın, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKB) dahil Türkiye'de faaliyet gösteren bir banka satın alınmasına yönelik çalışmalarda bulunduğu, bu kapsamda YKB'de potansiyel hisse alımı için görüşmelerin yapıldığı yönünde haberler çıkmıştır.

Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte olup, bu değerlendirmeler sonucunda somut kararlar alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği'ne göre gerekli açıklamalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN