Kocasına yemek yapmayan eşlere kötü haber! Yargıtay kararını açıkladı: Boşanma sebebi olarak sayılabilir

Kocasına yemek yapmayan eşlere kötü haber! Yargıtay kararını açıkladı: Boşanma sebebi olarak sayılabilir

Evlenen çiftlerde yemek yapma sorunu gündeme taşındı. Kocasına yemek yapmayan eşlere kötü haber geldi. Yargıtay kararına göre, bu sebep boşanma sebebi olarak sayılabilir. İşte tüm detaylar...

Yemek yapmayan eşler hakkındaki bu bilgiyi ünlü avukat Erkan Yalçın paylaştı. Kocasına yemek yapmayan eşler soluğu mahkemede alabilir. Yargıtay'dan çıkan kararı paylaştı. İşte Yargıtay kararı...

BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI

Son zamanlarda sosyal medyada viral olan boşanma davaları giderek ilginç bir hal almaya başladı. Sosyal medyada viral olan bir boşanma davasında kocasının duş almamasından rahatsız olan kadın haklı sayılmıştı. Boşanma nedeni sayılan bu unsur sonucunda tazminat kararı verildi.

bosanma-davalari.jpg

KADININ YERİNE GETİRMESİ GEREKEN SORUMLULUK

Boşanma davalarına dair ünlü Avukat Erkan Yalçın'dan eşlere kötü haber geldi. Kadınlar için de açılan davaların olduğunu söyleyerek, bu davalara örnek gösterdi. Bir örnekte yeşine yemek yapmayan bir kadının olduğunu söyledi.

Kadının yerine getirmesi gereken sorumluluk ve görevleri işaret eden Yalçın, evin düzeninin ve işleyişinin sağlanması kadının görevi olduğunu açıkladı. Kadının, yemek yapma, temizlik yapma, ev düzenini sağlama ve benzeri görevlerle yükümlü olduğu belirtildi.

sasacsacas-hibt-cover.webp

YARGITAY KARARI

Yargıtay kararına göre, sağlık sorunu olmayan kadın, sebep belirtmemesi ve uzun süredir yemek yapmaması durumunda boşanma sebebi olarak sayıldı. Yargıtay kararına göre haksız görülen kadın, Türk MEdeni Kanunu'nun 185. Maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 49. Maddesi'nde paralel düzenlemeler sonucunda Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kararına göre, ev işlerinin ağırlıklı olarak kadına yüklendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN