Komşu ülkeden bize doğru geldi! Çiftçileri zor günler bekliyor... O istilacı türe karşı derhal uyarı yayınlandı

Komşu ülkeden bize doğru geldi! Çiftçileri zor günler bekliyor... O istilacı türe karşı derhal uyarı yayınlandı

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında kendini göstermeye başlayan ve çiftçilerin kabusu haline dönüşen o tür komşu ülkeden bize doğru geldi! Gerekli birimlerden istilacı türe ilişkin uyarılar yayınlandı. Çiftçileri yeni bir çile mi bekliyor? İşte konuya ilişkin detaylar…

Tarım sektörünü yakından ilgilendiren kritik bir konuya ilişkin yeni uyarılar yapıldı. Geçtiğimiz yaz aylarında sık sık gündeme gelen ve çiftçilere zon günler yaşatan “kahverengi kokarca” böcekleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “dikkat” başlıklı bir uyarı metni yayınlandı. İstilacı bir tür olarak bilinen kahverengi kokarca böceklerinin üretime olumsuz etkilerde bulunması çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle de fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye ve domates gibi ürünlere zarar veren bu böceklere ilişkin önlem alınması bekleniyor.

yeni-proje-23-002.jpg

ÜRÜN VERİMLİLİĞİNE ZARAR VERİYOR

Sebze ve meyvelere verdikleri zararla bilinen ve çiftçilerin korkulu rüyası olan kahverengi kokarca böcekleri yine ortaya çıktı. Bu kapsamda, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir paylaşım yapılarak üreticiler uyarıldı. Türkiye’ye Gürcistan üzerinden giren ve başta Karadeniz olmak üzere birçok bölgede görülen bu istilacı tür, ürün verimliliğine büyük zarar vermesiyle biliniyor.

yeni-proje-24-002.jpg

ÜRETİCİLERE “DİKKAT” UYARISI YAPILDI

Kahverengi kokarca böcekleri yalnızca meyve ve sebzelere değil aynı zamanda ağaçlara zarar veren istilacı bir tür olarak çiftçilerin kabusu olmaya devam ediyor. Bu tür, tarımsal üretimi sekteye uğratıyor. Dolayısıyla kahverengi kokarca böceklerine karşın zirai ve kimyasal mücadele devam ediyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise çiftçileri önlem almaları konusunda uyarıyor.

yeni-proje-25-001.jpg

“KAHVERENGİ KOKARCAYA DİKKAT”

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuya ilişkin olarak “Kahverengi kokarcaya dikkat” başlığı altında şu paylaşımı yaptı:

“Ülkemizdeki istilacı türlerden biri olan kahverengi kokarca, fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye, domates gibi birçok bitkide beslenmekte ve ciddi zararlara neden olmaktadır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN