Köpeğin mahsur kalan köpeği kurtarmak için çabası sonuç verdi

Köpeğin mahsur kalan köpeği kurtarmak için çabası sonuç verdi

Araçta mahsur kalan köpek, başka bir köpeğin çabaları sayesinde kurtuldu. Talihsiz köpeğin zor durumda kaldığını gören Kumsal isimli köpeğin uğraşı vatandaşları harekete geçirdi. Talihsiz köpek tedavi altına alınırken, Kumsal da başından bir dakika ayrılmadı.

Zonguldak Çaycuma'da bir köpeğin başka bir köpeği kurtarmak için verdiği uğraş yürekleri ısıttı. Camları kapalı arabanın içinde mahsur kalan köpeği kurtarmak için çabalayan başka bir köpek vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

4-001.jpg

Edinilen bilgiye göre, camları kapalı arabanın içinde mahsur kalan köpeği gören bir başka köpek arabanın etrafında dönerek kapıyı açmanın yollarını aradı. Vatandaşlar köpeğin çabasını fark edince veteriner hekim olan sahibine ulaştı. Veteriner hekim Doğuş Özdil ve çevrede bulunan esnaf arabanın başına gitti. Köpeği kumsalın arabanın etrafında dolaştığını gördüğünü ancak o an önemsemediğini belirten Barış Özdil, esnafla birlikte mahsur kalan köpeği gördüğünde durumu polise bildirdi.

5.jpg

Olay yerine gelen polis ekipleri, arabanın sahibine ulaştı. Ancak Aracın sahibi 50 kilometre uzaklıkta olduğunu söylemesi üzerine polisler camı kırmak için izin aldı. Araç sahibi köpeğin arabaya çocuklar tarafından konulmuş olabileceğini, kendisinin haberi olmadığını söyledi.

TALİHSİZ KÖPEK DEHİDRASYON GEÇİRDİ

Camı kırılan araçta bulunan Bora isimli köpek, bulunduğu yerden kurtarılarak veteriner merkezine getirildi. Uzun süre sıcaktan bitkin düşen köpeğin ateşinin 42 dereceye çıktığı ve dehidrasyon geçirmesi üzerine veteriner hekim Doğuş Özdil, talihsiz köpeği tedavi altına aldı.

3-002.jpg

BAŞINDAN AYRILMADI

Kurtarılan köpeğin başından ayrılmayan Kumsal da tedavi boyunca sedyedeki köpeğin yanında bekledi. Yaşananları anlatan veteriner hekim Doğuş Özdil, "İşlerimizin yoğunluğundan dolayı içeride çalıştığım sırada Kumsal’ın huzursuz şekilde geldiğini gördük ama olayın ne olduğunu anlayamadık. Sonrasında ticari taksi esnafı arkadaşların karşıdaki açık otoparkta içerisinde köpek olan bir araç olduğunu söylemesi üzerine geçip kontrol ettik. Onların da dikkatini Kumsal çekmiş. Aracın çevresinde koklama hareketleri, camları tırmalama çevresinde dolanma gibi hareketlerde bulunmuş. Bunun üzerine içerisinde köpek olduğu ortaya çıktı.

2-001.jpg

'O KADAR GÜRÜLTÜ İÇİNDE KÖPEĞİ NASIL BULDUĞUNA ŞAŞIRDIK'

Çok kötü bir durumda köpekle karşılaştık. Gerçekten 4-5 saattir baygın şekilde yatıyormuş. Aynı zamanda dehidrasyona girmiş. Emniyet ekipleriyle araç sahibine ulaştık. Kendisi Zonguldak il merkezinde olduğu için aracın camını kırmak zorunda kaldık. Köpeği bulunduğu yerden alıp kliniğe getirdik. Serumları taktık. Şu anda durumu iyi bunu Kumsal’a borçluyuz. Bize geldiğinde çok ciddi derecede problemliydi. 42,5 derece ateşi vardı. Belki 15-20 dakika daha geç kalsaydık köpeği kaybedebilirdik. O kadar gürültü içerisinde köpeği nasıl bulduğunu, nasıl hissettiğine şaşırdık" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN