Koronavirüs bitti sanmayın! Son 1 haftadaki vefat sayısında endişelendiren artış

Koronavirüs bitti sanmayın! Son 1 haftadaki vefat sayısında endişelendiren artış

Haftalık vaka sayısında tablo her geçen gün kötüye giderken, hayatını kaybedenlerin sayısında son bir haftadaki değişim de dikkat çekti. Önceki hafta 96 olarak açıklanan vefat sayısı, yüzde 60'tan fazla artarak bu hafta 157'ye yükseldi.

Haftalık Koronavirüs Tablosu dün "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden açıklandı. Açıklanan tabloya göre, 18-24 Temmuz tarihleri arasında 365 bin 424 kişi koronavirüse (Kovid-19) yakalandı. 11-17 Temmuz arasında tespit edilen vaka sayısı ise 226 bin 532 idi. Buna göre vakalar bir önceki haftaya göre 138 bin 892 arttı.

Vefat sayısında da dikkat çeken artış

Vaka sayısı artarken, son bir haftadaki vefat sayısı da dikkat çekti. Verilere göre, son bir haftada hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 60'dan fazla artarak 157 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 226 bin 532, vefat sayısı da 96 olarak açıklanmıştı.

Virüsün yayılma hızına dikkat çeken uzmanlar, tedbirler konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN