KPSS 50-60-70 puanla memur olabilirsiniz! Alımlar başladı: En az lise mezunu alım yapılacak

KPSS 50-60-70 puanla memur olabilirsiniz! Alımlar başladı: En az lise mezunu alım yapılacak

KPSS'den 50,60, 70 puan alan adaylara sevindiren haber geldi. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar açık pozisyonları araştırırken güncel ilanlarda yayınlanmaya devam ediyor. En az lise mezunu olanlar başvuru yapmaya başladı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarında farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde personel alımları yapılmaya devam ediyor. Son dönemde personel alımlarındaki artış hızlanırken 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesi uyarınca yapılan alımlar kapsamında genç yeteneklere de yeni fırsatlar sunuluyor. KPSS puanı ile yapılacak alımlar kapsamında detaylar belli oldu. İşte tüm detaylar…

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI KADROSU

Tarım sektöründe önemli bir yere sahip olan Toprak Mahsulleri Ofisi 1 Şubat 2024 tarihinde başlattı müfettiş alımlarının 12 Şubat 2024 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu. 7 kişilik Müfettiş Yardımcısı alımları kapsamında analitik düşünme yeteneği ve detayları dikkat edebilme özellikleri dikkate alınıyor.

personel-alimi-aa-1.jpg

UZMAN YARDIMCILIĞI KADROSU

Türkiye'nin Avrupa Birliği ilişkilerini koordine edebilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı yeni personel alımlarına başladı. 12 şubat-16 Şubat tarihleri arasında 8 Avrupa Birliği uzman yardımcısı pozisyonu için alım yapılacak. Adayların uluslararası ilişkiler ve AB mevzuatına hakim olması gerekmektedir.

DEFTERDARLIK VE VERGİ MÜFETTİŞLİĞİ KADROSU

Hazine ve Maliye Bakanlığı kapsamında 4 Mart - 15 Mart tarihleri arasında 400 defterdarlık uzman yardımcılığı ve 12 şubat-23 Şubat tarihleri arasında 300 vergi müfettiş yardımcılığı alımı yapılacaktır. Ekonomi ve finansman alanında derinlemesine bilgi sahibi olan kişiler kadrolara yerleşecek.

kamu-personel-alimi.jpg

SAVUNMA SANAYİİ UZMAN YARDIMCILIĞI

Savunma Sanayii Başkanlığı, 2 şubat-16 Şubat tarihleri arasında 6 savunma sanayi uzmanı yardımcısı alımı yapacaktır. Adaylardan teknik bilgi birikimi ile birlikte stratejik düşünme yetenekleri isteniyor.

YÖK UZMAN YARDIMCILIĞI

Yükseköğretim Kurulu 29 Ocak 9 Şubat tarihleri arasında 20 YÖK uzman yardımcısı alımı yapacak. Adayların eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi olması ile birlikte politika konusunda da bilgi birikiminin olması gerektiği vurgulandı.

AFAD UZMAN YARDIMCILIĞI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 12 şubat-21 Şubat tarihleri arasında 15 afet ve acil durum yönetimi uzman yardımcısı ile birlikte 8 denetçi yardımcı pozisyonunda alım yapacak. Adaylardan kriz yönetimi afet hazırlığı konularında uzmanlık istenmektedir.

personel-basvuru-1.jpg

DEVLET GELİR VE GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı 7 Mart-13 Mart ve 15 nisan-25 Nisan tarihleri arasında 50 devlet gelir ve 1271 gelir uzmanı yardımcısı alımı yapacak. Adayların mali mevzuata hakimiyeti ve Analitik düşünme becerileri ön plana çıkmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılacak memur alımları kapsamında adaylardan özel şartların yanı sıra genel başvuru şartlarının sağlanması da isteniyor. Adaylardan istenen genel başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması ya da askerlik görevinden muaf ya da tecilli olması,
  • Alım yapılacak kadrolar kapsamında istenen yaş şartının sağlanması,
  • Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezasının bulunmaması ya da affı uğramış olsa dahi bazı suçlardan dolayı hükümlü olmaması,
  • Adayların görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir akıl ya da vücut sakatlığının bulunmaması,
  • Soruşturma sürecinin olumlu sonuçlanması şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN