KPSS giriş belgesi nasıl alınır? Adım adım KPSS giriş belgesi alma

KPSS giriş belgesi nasıl alınır? Adım adım KPSS giriş belgesi alma

KPSS giriş belgesi nereden alınır, renkli mi almalıyım, en son hangi tarihte alabilirim? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlandı. İşte KPSS giriş belgesine dair merak edilen soruların cevapları. Detaylar haberimizde...

Personel Seçme Sınavı veya kısaltması KPSS, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlardan biridir. KPSS, öğretmenler de dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmek üzere personel seçmek için yapılır. Kamu çalışanı seçme sınavlarının birçok türü vardır. Bunlar;

• KPSS Lisans (Genel Yetenek (GY), Genel Kültür (GK) – Eğitim Bilimleri (EB)

• KPSS Lisans (Alan Bilgi Testi)

• KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

• Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (E-KPSS)

• KPSS Önlisans (Ön Lisans Düzeyi)

• KPSS Ortaöğretim (Lise mezunları için – ortaöğretim düzeyi)

• KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Adaylar KPSS sınavına kayıt işlemlerini tamamlar ve sınav ücretini öder. Ayrıç adayların bazı belgeleri saklaması gerekir. Bunlardan biri de KPSS sınavına giriş belgesidir. KPSS sınav belgesi olmayanların sınava girmesine izin verilmez. Bu nedenle sınava gelirken yanınızda belgelerinizi getirmeniz önemlidir. Ancak milyonlarca aday KPSS sınavına giriş belgelerini nereden alacaklarını merak ediyor.

kpss

KPSS Sınavı Giriş Belgesini Nereden ve Nasıl Alabilirim?

KPSS sınavına giriş malzemeleri internette çok kolay bir şekilde bulunabilir. Bunun için https://ais.osym.gov.tr yani aday sistemine girmeniz gerekmektedir. Web sitesine giriş yaptıktan sonra E-Devlet kimlik bilgileriniz veya AİS şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından Başvurularım/Tercihlerim'e giderek kayıt olduğunuz KPSS sınav giriş belgesini alabilir ve yazdırabilirsiniz.

Alternatif olarak KPSS sınav giriş belgesine sadece ais.osym.gov.tr adresinden değil, ÖSYM başvuru merkezlerinden de ulaşabilirsiniz. Ancak ÖSYM Başvuru Merkezleri yani ÖSYM Şubeleri, adayların sınav döneminde başvuru yapma veya bilgi güncelleme gibi farklı işlemleri yapmak istemeleri nedeniyle adaylarla dolup taşmaktadır. Burada saatlerce sıraya girebilirsiniz. Bu nedenle, İnternet üzerinden yazdırmanızı öneririz. Sınav materyallerini ÖSYM başvuru merkezlerinden almak isterseniz ÖSYM ofislerinin çalışma saatlerini inceleyebilirsiniz.

KPSS Sınav Giriş Belgesi Renkli Mi Alınmalı?

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgiler ile girişinizi kolayca yayınlayabilirsiniz. Ancak adaylar, sunum materyalinin renksiz mi, renkli mi yoksa siyah beyaz mı olması gerektiği gibi sorular soruyorlar. KPSS sınav materyallerinin renklendirilmesine gerek yoktur. Belgenizi renkli veya siyah beyaz yazdırabilir ve sınav yerinize gidebilirsiniz. KPSS sınav kayıt belgesinde okul, bina, sınıflar, sıra bilgileri, kişisel bilgileriniz ve sınava girerken uymanız gereken kurallar gibi çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Yine bu belgeyi sınava gelirken yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Bu nedenle sınav tarihinden önce belgelerinizi hazırlayarak sınav saatini beklemenizi öneririz.

KPSS Giriş Belgesi Almak İstiyorum Hata Veriyor?

KPSS sınav kayıt materyallerini online olarak alabileceğinizden bahsetmiştik. Ancak farklı zamanlarda karşılaşılan sistem hataları sınav kaydınızı yaptırmanıza engel olabilir. Bu gibi durumlarda bir süre bekleyip daha sonra tekrar denemenizi öneririz. Bu nedenle bu işlemleri son güne bırakmamalı ve daha erken işleme koymalısınız.

KPSS Sınav Giriş Belgesi Eve mi Gönderiliyor?

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS gibi sınavlarda sınav giriş belgeleri önceden ikamet adresinize gönderilir. Ancak, bu süreç bir süre önce aşamalı olarak durduruldu. Artık ev adresinize yani kayıtlı adresinize hiçbir sınav kayıt belgesi veya sınav sonuç belgesi gönderilmemektedir.

KPSS Sınava Giriş Belgesi En Son Ne Zaman Teslim Alınabilir?

KPSS kayıt materyalleri KPSS sınavına kadar internetten temin edilebilir. ÖSYM Başvuru Merkezleri de sınav saatine kadar açık olduğundan KPSS sınav günlerinde acil işlemlerinize kurban gitmezsiniz. Bu doğrultuda işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yazımızda da belirttiğimiz gibi, herhangi bir sorun yaşamamak için işlemlerinizi erken halletmelisiniz. KPSS Sınav giriş materyalinizi kaybederseniz, çıktı alabilirsiniz. Kayıp gibi durumlar için sadece bir tane değil, birkaç baskı bulundurmanızı öneririz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN