KPSS ön lisans 50, 53, 55, 57, 59 puanla nereye atanabilirim? KPSS 60 puan altı alım yapan kurumlar

KPSS ön lisans 50, 53, 55, 57, 59 puanla nereye atanabilirim? KPSS 60 puan altı alım yapan kurumlar

KPSS 2022 önlisans sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar puanlarına göre nereye tercih yapabileceklerini araştırıyor. KPSS önlisans 60 puan altı alım yapan yerler.

KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanması ardından adayları büyük bir heyecan sardı. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adayların katılım sağladığı KPSS ön lisans puanlarını öğrenen adaylar şimdi puanlarıyla nerelere tercih yapabileceklerini araştırıyor.

KPSS ön lisans sonuçları açıklandı

Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran adaylar, önceki ay gerçekleşen KPSS ön lisans oturumuna girdi. 9 Ekim’de yapılan 2022- KPSS Ön Lisans için değerlendirme süreci sona ererek sonuçlar ilan edildi. T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçlarını öğrenen adaylar şimdi ise elde ettikleri puanlar ile hangi kurumlara atanabileceklerini merak ediyor. KPSS’den 55 ila 59 arasında puan alanlar internet sitelerinde araştırmalarını sürdürüyor.

KPSS ön lisans 2022 50, 55, 57, 59 puanla nereye atanırım?

KPSS’ye girerek puanları hesaplanan kişiler, kamu kurumları tarafından açılan ilanlara başvuru yapabiliyor. KPSS memur atamaları, kurumların ilanlarında belirttikleri puan şartına göre yapılmaktadır. Bu puan bazı kurumlarda 50 olurken bazı kurumlarda ise baraj puanı 70’tir. Günümüzde birçok belediye 50 – 55 KPSS taban puanı ile memur istihdam etmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile memur, tekniker, kondoktör, sürücü, operatör, bilgisayar işletmeni, itfaiyeci gibi kadrolara alım yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yayımlanan ön lisans taban puanlarında, kadroya son giren kişinin puanı esas alınmaktadır. Buna göre listede belirtilen puanlardan daha düşük ya da daha yüksek puanlarda da alım yapılabiliyor.

kpss önlisans

kpss önlisans

ÖSYM tarafından KPSS-2022 Ön Lisans taban puanları henüz açıklanmadı. Bu nedenle şu an yalnızca önceki yılların taban puanları ile hangi bölümün kaç puan aldığı belirtiliyor. KPSS’den 50, 51, 52, 54, 55,59 arasında puan alanlar önceki yılların taban puan listesine bakarak konu hakkında fikir edinebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN