KPSS puanı olan hemen başvurabilecek! Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak: Şartlar açıklandı

KPSS puanı olan hemen başvurabilecek! Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak: Şartlar açıklandı

Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı bir süre önce memur ihtiyacını karşılamak üzere personel temini gerçekleştireceğini bildirmişti. Alıma ilişkin başvuru sürecinin ileriki bir zaman diliminde açıklanacağı ifade edilmişti. Ticaret Bakanlığı’nın son dönemde kamuoyuna duyurduğu bilgiye göre, memur temini için başvuru süreci hayata geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından memur alımına dair bir bildiri yayınlanmıştı. Yayımlanan bu bildiriye göre, Bakanlık, on ayrı görev pozisyonu için 60 yeni personel alımı gerçekleştireceğini ilan etmişti. Ayrıca, adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) koşulu ve bir dizi özel koşul talep ettiklerini belirtmişlerdi. Bugün duyurulan bildiriye göre ise Ticaret Bakanlığı, organizasyon bünyesindeki personel açığını kapatmak amacıyla, temin edilecek memurlar için başvuru sürecini başlattı. Ticaret Bakanlığı hangi görev pozisyonlarında alım yapmayı planlıyor? Özel koşullar olarak neler talep ediliyor? Başvurular hangi tarihler arasında ve nerede gerçekleştirilecek? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin detayında yer alıyor.

2-012.jpg

TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI BAŞVURULARI RESMEN BAŞLATILDI

Ticaret Bakanlığı, personel eksikliğini gidermek adına bir süre önce bir personel temin bildirisi yayımlamıştı. Yayımladığı bildiriye göre, 10 farklı görev pozisyonu için 60 yeni personel alımı yapmayı planladığını duyurmuştu. Bununla birlikte, başvuru yapmayı arzulayan adayların en az 70 ve üzeri bir puan almaları gerektiği belirtilmişti. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesi'ndeki koşullar dahilinde alınacağına dair bilgi verilmiştir.

Özel koşullar çerçevesinde, adayların 35 yaşını geçmemiş olmaları ve alımını gerçekleştireceği görev pozisyonlarının eğitim gereksinimlerine uygun bir şekilde lisans mezunu olmaları gerektiği belirtilmiştir. Başvuruların https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim web adresi üzerinden gerçekleştirileceğini belirten Ticaret Bakanlığı, yazılı sınava hak kazanan adayların 100 TL ücret ödemesi yapmaları gerektiğini belirtmiştir. Sınav hakkı elde etmelerine rağmen ücreti ödemeyen adayların haklarının geçersiz sayılacağına dair bilgi verildi.

HANGİ GÖREV POZİSYONLARINA ALIM YAPILACAK?

Personel eksiğini tamamlamak için memur alım ilanı yayınlayan Ticaret Bakanlığı, alımları 10 farklı görev pozisyonunda yapmayı planladığını belirtmiştir. Ticaret Bakanlığı’nın açıklamalarına göre, bu 10 farklı görev pozisyonu; mühendislik ve teknik bölümler, iktisat, hukuk, maliye, kamu yönetimi, işletme, istatistik, uluslararası ilişkiler, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri olarak belirlenmiştir.

Bünyesine 60 yeni memur alımı yapmayı planlayan Ticaret Bakanlığı, memur alım başvurularının başladığını tüm kamuoyuna duyurmuştur. İşte bu süreçte, Ticaret Bakanlığı'nın hizmetine katılmak isteyen tüm adayların, belirtilen süreç ve koşullar doğrultusunda başvurularını gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan bu personel alım sürecinin, Ticaret Bakanlığı'nın hizmet kalitesini daha da artıracağı öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN