Kral Kobra hemcinsini tek lokmada yuttu! Yutana kadar çırpındı ama...

Kral Kobra hemcinsini tek lokmada yuttu! Yutana kadar çırpındı ama...

Vahşi doğanın en zehirli sürüngeni olan Kral Kobra hemcinsini tek lokmada yuttu! Sosyal medyada paylaşılan görüntüler şoke etti. Yutana kadar çırpındı ama... Tek hamlede mideye indirdi.

Sürüngenlerin en korkutucusu olan Kral Kobra, dev yılanı tek hamlede yuttu. Paylaşılan görüntüler şok etkisi yaratırken yem olan yılanın çırpınışları görenlerin ağzını açık bıraktı. Bakın yılanların savaşında kazanan kim oldu?

Genelde etobur olan Kral Kobralar ağırlıklı olarak kendi hemcinslerini yemeyi tercih ederler. Sosyal medyadan paylaşın görüntüler ise şoke etti.

KRAL KOBRA HEMCİNİSİ TEK LOKMADA YUTTU!

Kuş, fare ve diğer sürüngenleri yiyen Kral Kobra bu sefer dev yılanı mideye indirdi. Paylaşılan görüntülerde Kral Kobra dev yılanı tek hamlede yutuyor. Yem olan yılanın kurtulma çabası görenlerin ağzını açık bıraktı.

kral-kobra-hemcinsini-tek-lokmada-yuttu-yutuna-kadar-cipindi-ama.jpg

KOBRA ZEHRİNİN GÜCÜ

Yılanın zehri protein ve polipeptitlerden oluşuyor. Zehir, yılanın gözlerinin arkasında bulunan tükürük bezlerinde ortaya çıkıyor.

Kobra, avını ısırdığında 8-10 milimetre olan dişleriyle bir yara açıyor ve bu yaradan zehri enjekte ediyor. Kobranın zehri, sinir sistemini etkiliyor. Hızlıca şiddetli bir acı başlıyor. Görüşte bulanıklılık yaşanıyor. Zehir, uyku hali ve hatta felce yol açıyor.

Ayrıca, yılan zehriyle temas edildiğinde akut böbrek yetmezliği ortaya çıkabiliyor. Zehir, anemi, lökositoz, trombositopeni, hipofibrojenemi, koagülasyon testlerinde bozukluk, proteinüri, azotemiye neden olabiliyor.

kral-kobra-hemcinsini-tek-lokmada-yuttu-yutuna-kadar-cipindi-ama-2.jpg

Kobranın ısırdığı kişi genellikle ileri bir seviyeye ulaştığında komaya giriyor. Son olarak da solunum yetmezliği ölümü beraberinde getiriyor.

İnsanı kısa sürede öldürebilecek bu zehir, sağlık alanlarında da kullanılıyor. Zehir öldürücü bir etkiye sahip olsa da kanser tedavisinde kullanılan etken maddelerden biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN