Kredi kartı kullananlar bayram sonrası büyük şok yaşayacak! Bankalara talimat verildi

Kredi kartı kullananlar bayram sonrası büyük şok yaşayacak! Bankalara talimat verildi

Kredi kartı kullanıcılarına bayram sonrası büyük şok yaşatacak! Bankalara talimat bile verildi! Ünlü gazeteci Fatih Altaylı açıkladı...

Ekonomik krizin etkilerini hissettiren yüksek enflasyon, Türkiye’de vatandaşların kredi kartı borçlarını hızla artırdı. Ekonomi yönetimi, bu borç yükünü hafifletmek adına yeni düzenlemeler üzerinde çalışırken, gazeteci Fatih Altaylı’dan çarpıcı bir haber geldi: BDDK, bankalara kredi kartı limitleri konusunda yeni bir talimat gönderdi.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Kredi kartı borcunu geçirenler cin çarpmışa dönecek! Faiz oranları uçuşa geçti, gecikme faizleri yüzde 90'ları aşıyor

Bankaların, yüksek faiz oranlarıyla birlikte limit artışları yapması, ekonomik dengeleri olumsuz etkileyerek sağlıksız bir ortam yarattı. Bayram sonrası bu sorunu çözmek amacıyla kredi kartı limitlerinde önemli değişiklikler yapılacak.

Özellikle, müşterilerin aylık gelirlerinin çok üzerinde belirlenen kredi kartı limitleri, hem borç riskini hem de kredi kartı hırsızlığını artırıyor. Yeni düzenlemelerle, bu limitlerin daha makul seviyelere çekilmesi hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN