KRT TV’nin yeni sahibi Fırat Bozfırat 'Sarıgül' iddialarına yanıt verdi

KRT TV’nin yeni sahibi Fırat Bozfırat 'Sarıgül' iddialarına yanıt verdi

KRT TV, CHP'li Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nde genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Fırat Bozfırat'a satıldı. Bozfırat, sessizliğini bozarak “Yeni ekran yüzleri ve yepyeni programlarla KRT Türkiye’nin yeni merkez medyası olacak” mesajı verdi. Mustafa Sarıgül iddiaları hakkında da konuşan Bozfırat, "Mustafa Sarıgül'ün KRT'yle uzaktan yakından bağı yok, kanalın sahibi benim" dedi.

Bir süredir CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’e satılacağı iddialarıyla gündemde olan KRT'nin yeni sahibi belli oldu. Sarıgül’ün yakınındaki bir isim olan Fırat Bozfırat, yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyerek kanalın yeni sahibi oldu. Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi’nde genel başkan yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

MedyaRadar'a konuşan 42 yaşındaki iş insanı Bozfırat, sosyal medya üzerinden yayılan iddiaya yanıt verdi. Bozfırat "Mustafa Sarıgül'ün KRT'yle uzaktan yakından bağı yok, kanalın sahibi benim" dedi.

“KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ”

Yeni yayın döneminde köklü değişiklikler yapacaklarını belirten iş insanı, “Çok konuşulacak projeleri hayata geçireceğiz. Yeni ekran yüzleri ve yepyeni programlarla KRT Türkiye’nin yeni merkez medyası olacak” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA CUMA GÜNÜ TAMAMLANDI

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla el değiştirilmesi istenen KRT TV için protokol anlaşması sağlanmıştı. Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat, sözleşmenin yapıldığı son tarih olan cuma günü anlaşmayı tamamladı.

Cuma günü kanala gelen Bozfırat’ın avukatı ve mali müşaviri, KRT TV’nin eski sahibi Ali Fırat Atabaş ile devir sözleşmesini imzaladı. Bu gelişmenin ardından dün, kanalın Genel Müdürü Adnan Bulut, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Bozfırat konuyla ilgili bir de basın açıklaması yayınladı. İşte Bozfırat'ın o açıklaması:

Uzunca bir süredir KRT TV’nin satışına ilişkin Güneşim Medya ile yürüttüğümüz görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır. Yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte 13 Kasım itibariyle kanalın devri fiilen de tarafımıza yapılmıştır. Ancak bu süreçte özellikle bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerçekle ilgisi olmayan bazı tezviratların yayılması tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır. Sayın Mustafa Sarıgül, halihazırda CHP’nin Erzincan Milletvekili olup saygın bir siyasetçidir. Ancak KRT TV’nin ne gerçek sahibidir, ne de satış sürecinin herhangi bir aşamasında yer almıştır. Sayın Sarıgül de TBMM’de Türk milletini temsil eden 600 milletvekilimizden biridir. Kanalımızda herhangi bir habere konu olan milletvekillerine ne kadar söz hakkı tanınıyorsa Sayın Sarıgül’e de günü, saati geldiğinde aynı hakkın kullanılması dışında herhangi ayrıcalık tanınmayacaktır. Keza Sarıgül ailesinden herhangi bir ismin de KRT TV ile uzaktan ya da yakından herhangi bir bağı, bağlantısı söz konusu değildir.

KRT TV bugüne kadar gazetecilik ve yayıncılık ilkelerine bağlı kalmaya özen göstermiştir. Aynı çizgisini bundan sonra da hassasiyetle devam ettirecektir. Yeni dönemde de tarafı olduğu tek şey kamu yararı olacaktır, özgür ve demokratik bir Türkiye olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin, her kesimin, her rengin sesi olmak, hak ve hukukuna sahip çıkmak en büyük önceliği olacaktır. Bunu en iyi şekilde yerine getirebilmek için de KRT TV kısa sürede yeniden yapılandırılacak, hem teknik, hem editöryal olarak çok daha güçlü şekilde yoluna devam edecektir.

FIRAT BOZFIRAT

KRT TV YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN