Kubilay Yalçınkaya: Emekliyi çağıracağınıza giden hekimi durdurun

Kubilay Yalçınkaya: Emekliyi çağıracağınıza giden hekimi durdurun

Sağlık Bakanlığı hekim açığını kapatmak için 65- 72 yaş arasındaki hekimleri göreve çağırdı. SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya “Genç hekimleri yurt dışına gönderirken önünde 2- 3 yıllık hizmet süresi olan uzman hekimler tekrar göreve çağrılıyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı, 65-72 yaş arasındaki hekimleri atamak için ilana çıktı. İlana göre, 65-72 yaş arasında olup daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabiplerin yeniden istihdamının sağlanmasına yönelik olarak yapılacak yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Atamaya katılmak isteyenler 23 Mart saat 18.00’e kadar başvurabilecek. Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvurular için 10 il tercih edilebilecek. Sonuçlar 13 Nisan günü yayınlanacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, Sağlık Bakanlığı’nın kıdemli uzman doktorları göreve çağırmasını değerlendirdi.

Yalçınkaya, Bakanlığın 2022’de yayınladığı beyaz reform sonrasında “yurt dışına göçün azaldığı, kamuya geri dönüşlerin arttığını” açıkladığını hatırlatarak, “65-72 yaş arası hekimlerin kamudaki görevlerine tekrar çağırıldığını görüyoruz. Bakanlık genç hekimlerin yurt dışına göçüne engel olamadığı gibi, alandaki hekim eksikliğini palyatif çözümlerle gidermeye çalışıyor. Asıl neden hekim açığının her geçen gün artması” dedi.

Yalçınkaya, Sağlık Bakanlığı’nın 65-72 yaş arası hekim atama ilanıyla ilgili “Bakanlığın öncelikle olarak yapması gereken genç hekimlerin yurt dışına göçünün önüne geçmek olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN