Kum zambaklarını koyunlar tahrip etti

Kum zambaklarını koyunlar tahrip etti

Hatay’da sahilde bulunan ve nesli tehlike altında olan kum zambakları koyunlar tarafından tahrip edildi. Kum zambaklarını koparmanın cezası 80 bin TL idi.

Hatay Samandağ sahilinde bulunan nesli tehlike altındaki kum zambaklarının koyunlar tarafından tahrip edildiği görüldü. Koparma cezasının 80 bin TL olduğu kum zambaklarının koyunlar tarafında tahrip edilmesine çevreciler tepki gösterdi.

4157422.jpg

Çevreci ve kuş gözlemcisi Ünal Kurçak, “Aylardır kuş gözlemlemek için buradayım. Gördüğüm, koyun sürülerinin buradaki kum zambaklarının hepsinin yemesi. İnşallah kökleri iyidir, tekrar çıkar. Fakat görebildiğim kadar kum zambağı diye bir şey kalmamış. Anlayamadığım bir şey var kum zambakları korunmak isteniyorsa neden koyun sürülerine müsaade ediliyor. Yetkililerin bir an önce bu koyun sürülerine bir çözüm bulması gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN