Kütahya'da seçimlere 'olağanüstü' itiraz

Kütahya'da seçimlere 'olağanüstü' itiraz

31 Mart yerel seçim sonrası birçok noktada itiraz süreçleri devam ediyor. CHP'nin yarışı önde bitirdiği Kütahya'da MHP, seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya teslim etti.

Yerel seçimlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bazı bölgelerden sonuçlara yönelik itirazlar sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Kütahya'da gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri'nde yaşanan usulsüzlük iddiaları üzerine harekete geçerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) olağanüstü itiraz dilekçesini teslim etti.

ALİM IŞIK'TAN AÇIKLAMA

Seçimlerde MHP'nin Kütahya Belediye Başkan adayı Alim Işık, YSK önünde basın açıklaması yaparak, daha önce il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların sonuçlarına dikkat çekti. Yapılan itirazlar neticesinde geçersiz oyların yeniden sayıldığını hatırlatan Işık, bu süreçte çeşitli usulsüzlük örneklerine rastladıklarını belirtti.

1kapak-001.jpg

Toplam 549 sandıkta 275'inde usulsüzlük tespit edildiğini açıklayan Işık, seçimde yaşanan ciddi hukuk dışılıkların dosyalarında yer aldığını vurguladı. Kısıtlı, ölü, tutuklu ve hükümlülerin yerine oy kullanıldığı iddialarını da dile getiren Işık, 298 Sayılı Kanun'un ilgili maddeleri çerçevesinde seçimin iptali ve yenilenmesi talebinde bulunduklarını belirtti.

'SEÇİM İPTAL EDİLEREK YENİLENMELİ'

Sonuç olarak, MHP'nin YSK'ya sunduğu dilekçe, seçimin neticesine ve dürüstlüğüne müessir usulsüzlüklerin tespit edilmesiyle, Kütahya Belediye Başkanlığı seçimlerinin Anayasa ve ilgili yasalar kapsamında iptal edilmesi ve yenilenmesi talebini içermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN