Kütahyalılara müjde! Devle Su İşleri açıkladı: Bu sene bereketli

Kütahyalılara müjde! Devle Su İşleri açıkladı: Bu sene bereketli

Kurak geçen bir kış mevsiminin ardından ülke genelindeki kuraklık endişeleri artmaya devam ediyor. Ancak Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü'nün açıkladığı son verilere göre, Kütahyalılar bunun dışında kalacak. Bu sene bereketli...

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan gölet ve barajlardaki su doluluk oranlarının yüzde yüz seviyesine ulaştığı açıklandı. Gediz'deki Gediz Göleti, Üzümlü Göleti, Gümele Göleti ve Yağmurlar Göleti'nde son yağışlarla birlikte biriken su oranının yüzde 85 ila 100 arasına çıkması, bölgedeki üreticiler ve çiftçileri sevindirdi.

DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZ OLDU

Gediz’de göletlerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı

Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Gediz Muhipler Göleti'nde doluluk oranı yüzde yüz, Gürkuyu-Üzümlü Göleti'nde yüzde 85, Gümele ve Yağmurlar Göleti'nde ise yüzde yüz seviyesinde tespit edildi.

Bu yıl geçmiş yıllara göre doluluk oranlarının daha iyi olduğu belirtilirken, Devlet Su İşleri tarafından baraj ve göletlerde rutin bakım ve onarım çalışmalarının her yıl ve sulama sezonu içerisinde yapıldığı vurgulandı. Bu kapsamda, baraj ve göletlerdeki kapak yapılarının boyanması ve çalışır halde olması için gerekli muayenelerin gerçekleştirildiği ifade edildi.

ÇİFTÇİLERE UYARI

Devlet Su İşleri, kurak dönemlerde baraj ve göletlere yeterli suyun gelmediği konusunda çiftçiler uyararak, “Kurak geçen yıllarda barajlara yeterli su gelmemekte; bu da sulamada sıkıntılara neden olmaktadır. Çiftçilerimizin buna göre davranarak ürün planlamaları yapmaları, büyük çaplı ekim yapmamaları, su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemesi veya ektirilmemesi gerekmektedir. Konunun tüm sulayıcılara ve su kullanıcı örgütlerine ekim öncesi gerekli duyurular Valilikler, Kaymakamlıklar, İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Belediye Başkanlıklarına, Ziraat Odalarına, Muhtarlıklara bildirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN