Kuyruk 15 kilometreye ulaştı: Yiyeceğimiz, içeceğimiz tükendi...

Kuyruk 15 kilometreye ulaştı: Yiyeceğimiz, içeceğimiz tükendi...

Türkiye'nin İran’a açılan Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Gümrük Kapısı’ndaki TIR kuyruğu, 15 kilometreye ulaştı. Soğuk havada kuyrukta bekleyen TIR şoförü Bihnam Necati "Yiyeceğimiz, içeceğimiz ve yakıtımız tükendi. İran tarafından kaynaklı sistemsel sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İran gümrüğünde yaşanan sistemsel sorun sebebiyle Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesindeki İran’a yol alan gümrük kapısındaki TIR kuyruğu 15 kilometreyi buldu.

TIR şoförlerinin mağduriyet yaşadığını belirten Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, bir aydır çözülmeyen bir sıkıntı olduğunu, İran tarafından kaynaklanan sistemsel hatadan dolayı TIR kuyruğunun oluştuğunu ifade ederek "Şu an 5 bine yakın TIR, kuyrukta İran'a geçişi bekliyor." ifadelerini kullandı.

uuu-001.jpg

YİYECEK İÇECEĞİMİZ TÜKENDİ'

Kuyrukta bekleyen TIR şoförü Bihnam Necati "Yiyeceğimiz, içeceğimiz ve yakıtımız tükendi. Havalar da akşamları çok soğuk oluyor. Bazen dere kenarında odun toplayıp ateş yakarak ısınmaya çalışıyoruz. İran tarafından kaynaklı sistemsel sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz" dedi.

Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, kuyrukta bekleyen sürücülerle bir araya gelip, çorba ikramında bulundu. TIR şoförleri kendisine teşekkür etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN