Kıbrıs sandıkta büyük farkla kararını verdi: Yüzde 53.88 ile birinci oldu

Kıbrıs sandıkta büyük farkla kararını verdi: Yüzde 53.88 ile birinci oldu

Türkiye’de yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sona erdi. YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,40 Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,96 oy aldı. Yaklaşık 140 bin seçmenin bulunduğu Kuzey Kıbrıs'ta ise yüzde 53.88 ile Kılıçdaroğlu tercih edildi.

Tüm Türkiye’nin kaderini belirleyen 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri dün gerçekleşti. Ve kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,40 Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,96 oy aldı. Seçim kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tura kaldı.

KIBRIS KILIÇDAROĞLU’NU TERCİH ETTİ

Seçimlere Kuzey Kıbrıs'ta katılım oranı yüzde 52.62'de kaldı. Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre, cumhurbaşkanlığı seçimi için Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih edenlerin oranı yüzde 53.88 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 39.09 olarak kaydedildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verilerine göre toplam 140 bin 111 kayıtlı seçmenin bulunduğu Kıbrıs’ın kuzeyinde, 14 Mayıs seçimleri için oy verme işlemleri 27 Nisan'da başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN