KYK bursu hangi bankaya yatar? KYK banka kartı nereden, nasıl alınır? KYK bursu hesap açma ve kart talebi

KYK bursu hangi bankaya yatar? KYK banka kartı nereden, nasıl alınır? KYK bursu hesap açma ve kart talebi

Yüksek Öğrenim Kredisi kullanan öğrencilerin KYK bursu ile ilgili merak ettiği pek çok soru bulunuyor. Bunlardan en çok merak edileni KYK bursunun hangi bankaya yatacağı olurken, öğrenciler KYK banka kartını nasıl temin edeceklerini de araştırıyorlar.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) maddi durumları yetersiz olan tüm öğrencilere eğitimlerinde kullanabilmeleri için burs imkanı sağlıyor. Devlet bu kapsamda öğrenim kredisi olarak öğrencilere geri ödemeli burs veriyor.

Her yıl milyonlarca öğrencinin yararlandığı bu bursu alarak eğitimlerini devam ettirenler, eğitim süreci boyunca maddi anlamda herhangi bir zorluk çekmiyorlar. Eğitim süreçleri bittikten ve işe girdikten sonra öğrenciler devlete olan borçlarını belirledikleri şekilde geri ödüyorlar.

Eğitim süreci başladıktan sonra KYK bursu için yapılan başvurunun hemen ardından öğrenciler burs bedellerini alabiliyorlar. Burs için ilk kez başvuru yapan öğrenciler ise KYK bursunun nereye yattığını ve nasıl kullanacaklarını araştırıyorlar.

KYK bursu hangi bankaya yatar

KYK bursu hangi bankaya yatar?

Öğrenim kredisi olarak biline KYK bursu Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor. Öğrenci bunun için ilk olarak Ziraat Bankası’na giderek bir hesap açtırması gerekiyor. Hesap açtırma işlemi sonrasında almaya hak kazandığınız burs bedeli hesabınıza yatırılıyor.

KYK burs bedelini alabilmek için elinizde bir adet Ziraat Bankası banka kartı olması gerekiyor. Bunun için size hesap işletim ücreti ya da hesap kullanım bedeli gibi çeşitli kesintilerin olmadığı bir banka hesap kartı tanımlanıyor. Bu banka kartı ile şubeye gitmeye gerek kalmadan dilediğiniz bankamatiklerden burs bedelinizi tahsil edebiliyorsunuz.

KYK bursu banka kartım kayboldu, ne yapmalıyım?

KYK bursunu tahsil ettiğiniz banka kartınız çalınma/kaybolma gibi nedenlerden dolayı yok olduysa hemen bankanın “0850 220 00 00” telefon numarasını arayarak müşteri hizmetlerine bilgi vermeli ve banka kartınızı iptal ettirmelisiniz. Verilen talep doğrultusunda ise size yeniden kart başvurusu yaptırılır ve yeni kartınız belirli bir süre sonra belirttiğiniz adrese getirilir veya siz gidip şubeden alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN