Listede adı geçene dev destek! Paraya sıkışan listeye baksın... 4.336 devlet desteği veriliyor!

Listede adı geçene dev destek! Paraya sıkışan listeye baksın... 4.336 devlet desteği veriliyor!

Sosyal devlet kapsamında sürekli olarak güncellenen destek ödemelerine dair yeni bir liste paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan liste ile birlikte destek verilecek. Yayınlanan listede adı ve soyadı olan vatandaşlara devlet tarafından 4 bin 336 TL destek ödemesi yapılıyor. Destek müjdesi verildi. Peki destekten nasıl faydalanabilirim? İşte tüm detaylar...

ZAM SONRASI DESTEK ÖDEMESİ GELDİ

Son zamanlarda sık sık duyurulan sosyal destek ödemelerine dair bir gelişme daha yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte müjde verildi. Bakanlık tarafından yeni ödeme listesi paylaşıldı.

Paylaşılan listede adı ve soyadı bulunan vatandaşlara 4 bin 336 TL destek ödemesi yapılacak. Sosyal devlet kapsamında yardım almak isteyen vatandaşlar hesaplarını kontrol edebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri PTT şubeleri üzerinden gerçekleştiriyor.

T.C kimlik numarası 2, 4, 6, 8 ve 0 olanlar en acilinden hesaplarını kontrol etsin. 28 Mart 2023 tarihi ile birlikte evde bakım maaşı yatan illerin listesi tek tek açıklandı. Derya yanık ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kredi-erteleme-kosullari-46318.jpg

O İSİMLERE DESTEK ÖDEMESİ YATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Banaklığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte listede adı ve soyadı olanlara 4 bin 336 TL ödemeler yapılıyor. 2023 yılı ile birlikte zamlanan asgari ücret, memur zammı ve emekli maaşı ile birlikte destek ödemelerine de zam gelmişti. Zamlanan evde bakım maaşı ise hesaplara yatırıldı.

T.C kimlik numarasına göre yatırılacak olan destek ödemesi Ziraat Bankası ve PTT üzerinden yatırılıyor. Ödemeleri Ziraat Bankası ATM'sine giderek alabilirisiniz. Ayriyeten T.C kimlik kartınız ile birlikte PTT şubesine müracaat ederek destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

111111111111-leye.webp

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR? NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşından faydalanabilmek için ağır engelli hasta veya yaşlı yakınlarınıza bakmanız gerekir. Yapılan destek ödemesi her ay düzenli olarak hesabınıza yatırılır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan evde bakım parası alabilmek için hane içerisinde kişi başına düşen asgari ücret tutarı, asgari ücretin 3'te 1'i kadar olması gerekir.

Engelli kişinin ise sağlık raporu istenir. Belirlenen şartların sağlanması halinde e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakıflarına müracaat ederek başvuruda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN