Maden faciasında yaralı kurtulan işçi dehşet anlarını anlattı: Ateş topu geldi, sadece çocuğumu düşündüm

Maden faciasından yaralı kurtulan işçi Kemal Berberoğlu yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Berberoğlu, "Ateş topu gelip bizi vurdu. Sadece çocuğum aklıma geldi. Üç kişi çıktık, arkamızdakiler öldü." dedi. Berberoğlu'nu tedavi gördüğü hastanede CHP lideri Kılıçdaroğlu ziyaret etti.

Bartın Amasra’daki dün meydana gelen maden faciasından yaralı kurtulan madenci Kemal Berberoğlu yaşadığı dehşet anlarını anlattı. 14 yıllık madenci Berberoğlu, “Patlamayı lağım sesi sandık, normal bir patlama sandık. Sonradan ateş topu geldi, bizi vurdu. Sadece çocuğum aklıma geldi” dedi.

Patlamanın etkisi ile 25 metre sürüklendiğini aktaran Berberoğlu sadece kolundan yaralandığını belirtti.

Berberoğlu, şunları söyledi:

"ÜÇ KİŞİ ÇIKTIK, ARKAMIZDAKİLER ÖLDÜ"

“Ben 300’deydim. 300’de çalışırken, 18.15’te bir patlama oldu. Sadece o patlamayı ve 20-25 metre sürüklendiğimi hatırlıyorum. Çamur topuna döndüm ben. Patlama beni 20-25 metre dışarıya doğru sürükledi. Su torbaları olduğu için bizi yakmadı. Ateşi, suya çevirdi. Bizi çamura çevirdi. Biz o an kalktık, maskemizi taktık. Tozun gittiği yere doğru yürüdük. Birkaç kişiyi gördüm. Öldüler. İki kişiyle çıktım. Üç kişiyiz zaten biz. Üç kişi çıktık, arkamızdakiler öldü.

“ATEŞ TOPU GELDİ”

Patlamayı biz lağım sesi sandık, normal bir patlama sandık. Sonradan bizi şey vurdu, ateş topu geldi. O ateşle su barajı patlayınca, bizi 20- 25 metre sürükledi. O arada ben omzumu vurmuşum zaten, nereye vurduğumu bilmiyorum.

(Arkadaşları) Onlar arkada kaldı, onlar öldü. Önümde iki tane arkadaşım vardı. Hatta birisi burada tedavi gördü. O da taburcu oldu. Üçümüz sağ salim çıktık.

“SADECE ÇOCUĞUM AKLIMA GELDİ”

O an hiçbir şey hissedemedim. Sadece çocuğum aklıma geldi. Başka hiçbir şey gelmedi. Göz gözü görmüyor, her taraf toz. Düşe kalka, düşe kalka çıktık. Ben tekrar yardım amaçlı girdim ocağa. Saat 12-13 gibi beni kolum şişince, öyle geldim ben hastaneye."

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın Amasra’daki maden faciasından yaralı kurtulan Kemal Berberoğlu’nu, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Berberoğlu, Kılıçdaroğlu’na nasıl kurtulduğunu anlattı.

5595388.jpg

"GÖZ GÖZÜ GÖRMEDİ"

Berberoğlu, “Nasıl olduğunu tam olarak hatırlamıyorum. 300’de çalışırken, manevra yapıyordum. Motorcuyum ben. Manevrayı yaptım, geri döndüm. Patlama oldu. Sonra beni 25 metre sürükledi. Sadece bunu hatırlıyorum ben. Maskemi taktım, göz gözü görmüyor. Yavaş yavaş yürüyerek, yolumu buldum” dedi.

Berberoğlu, sadece omzundan yaralandığını aktararak, “Üçümüzü de, üç arkadaş sürükledi bizi. Ondan sonra birbirimizi kaybettik ama sonradan bulduk. O ara hemen çıktık biz. İlk çıkanlardan biziz” diye konuştu.

Berberoğlu, bir tane çocuğu olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun sağlık durum hakkında doktorundan bilgi aldı. Berberoğlu’nun doktoru hayati tehlikesi olmadığını ve taburcu olabileceğini söyledi.

"14 YIL SONRA İLK DEFA MASKE KULLANDIM"

Berberoğlu, “Bizi maske kurtardı, maske olmasaydı, biz ölürdük” dedi. Kılıçdaroğlu, “Maskeyi içerde takıyorsunuz değil mi, çalışırken?” diye sordu. Berberoğlu, oksijen maskesini olağanüstü durumlarda kullandıklarını ifade ederek, “14 yıldır ilk defa kullandım” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin Berberoğlu’nun evini pazartesi günü ziyaret edeceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, hastane çalışanları ile de sohbet etti. Kılıçdaroğlu, “Üzüntülü bir olay tabii. 41 kişi hayatını kaybetti. İnsan üzülüyor tabii. Keşke olmasaydı. Çünkü onlar ekmek parasına çalışıyorlar” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN