Makarnadaki tehlike korkuttu! Bu yanlış hayatınızı riske atıyor! İşte makarna pişirmenin püf noktaları...

Makarnadaki tehlike korkuttu! Bu yanlış hayatınızı riske atıyor! İşte makarna pişirmenin püf noktaları...

Mutfaklarda birbirinden lezzetli yemekler pişerken makarnada en sık tercih edilen pratik yemekler arasında yer alıyor. Makarna pişirirken bu yönteme dikkat etmeyenler büyük tehlike altında. İşte makarna pişirmenin püf noktaları…

Vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan makarna pişerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan araştırmalar kapsamında makarna pişerken yapılan hataların büyük sorunlara neden olduğu tespit edildi. İşte makarna pişirmenin püf noktaları…

MAKARNA YERKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Dünyada en çok tüketilen besinler arasında yer alan makarna yanlış pişirildiğinde kansere neden olabiliyor. Makarnayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunmaktadır. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan açıklama kapsamında, yanlış pişirilen makarnaların kanser yapabildiği belirtildi.

makarna-haslama.jpg
Makarnayı pişirirken Yanlış zamanda atılan tuz ciddi bir sağlık sorunu olarak görülmektedir. Bunun esas nedeni ise musluk suyu içerisinde bulunan bazı kimyasalların tuzla bir araya geldiğinde kansere ve karaciğer hasarına yol açması olarak kaydedildi. Columbia'daki Güney Karolina Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmalar ile makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar da tek tek açıklandı. Makarnanın haşlanma aşamasında musluk suyundaki kimyasallar üzerinde çalışmalar yapan ekipler makarna pişirirken en sağlıklı yöntemin ne olduğunu paylaştı.

makarna-tarif.jpg
MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Yapılan araştırmalar ile birlikte ilk olarak makarna suyunun kapağı kapatılmadan kaynatılması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra makarnanın kaynatılan suyunun da dökülmesi gerektiği açıklandı. En önemli aşamalardan biri tuz olarak görülürken makarna piştikten sonra tuz atma işleminin yapılması gerektiği vurgulandı. Makarnayı tuzlu suda haşlamak isteyenlerin ise koşer tuzu ya da himalaya tuzunu kullanması gerektiği vurgulanırken iyotlu tuzlardan uzak durması gerektiği belirtildi.

makarna-suzmek.jpg
Makarna pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederek hem kanser riskini azaltabilir hem de karaciğerde oluşabilecek tahribatların önüne geçebilirsiniz. Makarnanın lezzetli olması kadar sağlık açısından da yararlı olması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN